Gaming Laptop

Har du planer på att köpa en ny gaming laptop 2020 men känner dig en aning osäker på vilken bärbar gamingdator som passar dig bäst? Då är vårt förslag att du tar en närmare titt på vår lista nedan över det bästa speldator-köpet just nu!

Bästa gaming laptop-köpen just nu:

Mer info:

  • Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 2 mån öppet köp!
  • Rea-priserna kan vara tidsbegränsade och lagret begränsat. Först till kvarn!
  • Tänk på att du även kan behöva skaffa tillbehör till din bärbara gamingdator.
  • Bästa gaming laptop-köpet just nu senast uppdaterad i år (2020).

Om bästa gaming laptop-köpet

För att hamna på listan ovan över det bästa bärbara gamingdator-köpet just nu krävs (utöver bra pris / rea) att denna gaming laptop kommer utrustad med snabb processor från Intel (Core i5 / Core i7) eller AMD (Ryzen), Solid State Drive (SSD), kraftfullt grafikkort (NVIDIA GeForce GTX/RTX), minst 8 GB RAM och gediget chassi med bra kylning. Ofta har denna bärbara speldator dessutom mekanisk hårddisk (utöver SSD), 16 GB RAM och en 15.6" eller 17.3" Full HD-skärm med 120 Hz eller 144 Hz bildfrekvens! Givetvis ingår även operativsystem (Windows 10). Ett annat krav är att denna gaming laptop måste kunna köpas online från välkänd datorbutik. Vi väljer bara bärbara gamingdatorer från kända tillverkare som t.ex. Acer, Asus, HP, Lenovo, MSI och Razer, så att du kan vara säker på att din gaming laptop håller bra kvalitet.

Vilken bärbar speldator ska jag köpa?

Har du tagit en närmare titt på vårt förslag på länken ovan (bästa gaming laptop-köpet just nu) samt Dustins kompletta utbud av prisvärda bärbara gamingdatorer men ändå dig lite osäker på vilken ny gaming laptop du ska köpa? Då föreslår vi att du håller utkik efter rea-priser, jämför rea-priser med ord. pris (det vill säga hur mycket pengar du sparar) samt i första hand jämför grafikkorten mellan de olika bärbara speldatorerna. Grafikkortet är nämligen den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel, i synnerhet om du kör högre upplösning än Full HD (1920 x 1080), t.e.x. Quad HD (2560 x 1440).

Andra saker som är viktiga att jämföra i en gaming laptop är processor, RAM-minne, lagring (typ/storlek), skärm, mått, vikt och batteritid. Håller du även utkik efter "bäst i test" och "rekommenderad" så kan du vara så gott som säker på att du köper en prisvärd bärbar gamingdator online.

Tillbehör till en gaming laptop

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande datortillbehör till din bärbara speldator (om behov finns): Mus, musmatta, högtalare, headset, stol, bord och ratt / spelkontroller. Vi rekommenderar att du införskaffar detta från Dustin (via länken ovan och klicka dig sedan vidare till respektive kategori).

Ingen bärbar gamingdator som passar?

Om vårt förslag på länken ovan (bästa portabla speldator-köpet just nu) samt Dustins kompletta utbud av prisvärda gaming laptops av någon anledning inte faller dig i smaken föreslår vi att du istället tar en närmare titt på MediaMarkts breda sortiment av bra och billiga bärbara gamingdatorer som du enklast hittar till genom att klicka på länken ovan.

Givetvis erbjuder väletablerade MediaMarkt ett brett och prisvärt utbud av bra och billiga stationära speldatorer för dig som vill ha maximal prestanda för pengarna, bästa möjliga spelupplevelse, enkelt vill kunna att byta ut delar och genomföra uppgraderingar samt inte har något större behov av att ta med dig/flytta runt gamingdatorn mellan t.ex. hemmet och polarna (finns dock små gaming-PC med en vikt på knappt över 3 kilo, t.ex. Trident 3 från MSI).

Givetvis erbjuder MediaMarkt även ett brett och prisvärt sortiment av bra och billiga datorkomponenter (processor, grafikkort, minne, SSD, hårddisk, moderkort, chassi, nätaggregat osv.) för dig som hellre vill bygga ihop din egen stationära speldator. MediaMarkt grundades redan 1979 och är idag Europas största företag inom sin bransch!

Hos MediaMarkt hittar du även alla typer av tillbehör som du kan tänkas att behöva till din gaming-PC som t.ex. skärmar, tangentbord, stolar, bord, headsets, högtalare, möss, musmattor, ratt & spelkontroller och mycket mer!

Gaming laptop eller stationär gamingdator?

En bärbar gamingdator rekommenderas till dig som i första hand prioriterar faktorer som mobilitet, utseende och låg strömförbrukning. Prestanda är något du generellt sett inte behöver oroa dig för, så länge du köper en gaming laptop med SSD, grafikkort med minst 3 GB grafikminne och inte har något behov av att kunna köra de senaste PC-spelen på högsta grafikinställningarna.

En stationär speldator rekommenderas till dig som vill ha maximal prestanda för pengarna, bästa möjliga spelupplevelse, enkelt vill kunna att byta ut delar och genomföra uppgraderingar samt inte har något större behov av att ta med dig/flytta runt gamingdatorn mellan t.ex. hemmet och polarna (finns dock små gaming-PC med en vikt på knappt över 3 kilo, t.ex. Trident 3 från MSI).

Vad ska jag tänka på vid köp av gaming laptop?

När du ska köpa en ny bärbar gamingdator är det viktigaste att hålla utkik efter rea-priser, se till så att det ingår en SSD samt i första hand jämföra grafikkortet mellan de olika speldatorerna. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny gaming laptop är bland annat följande: Processor, internminne (RAM), skärm (storlek / upplösning / uppdateringsfrekvens / responstid), anslutningar, tjocklek, vikt, lagringsenheter / lagringsutrymme, batteritid och typ av tangentbord. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull bärbar gamingdator för dina behov. Hellre en för snabb speldator än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan - chansen är större att du blir nöjd och du behöver inte uppgradera datorn lika ofta!

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Mus, musmatta, tangentbord, stol, bord, högtalare, headset och ratt / spelkontroller.

Vad ska jag tänka på vid köp av stationär speldator?

När du ska köpa en ny stationär gamingdator är det viktigaste att hålla utkik efter rea-priser, se till så att det ingår en SSD samt i första hand jämföra grafikkortet mellan de olika gaming-PC. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel! Grafikkortet kan förvisso bytas ut i de flesta fall, men tänk på att garantin kan påverkas!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny stationär speldator är bland annat följande: Processor, internminne (RAM), lagringsenheter / lagringsutrymme och anslutningar. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull gamingdator för dina behov. Hellre en för snabb gaming-PC än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan - chansen är större att du blir nöjd och du behöver inte uppgradera datorn lika ofta!

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, musmatta, tangentbord, högtalare, headset, stol, bord och ratt / spelkontroller.

Köpa dator online eller i butik/varuhus?

Vissa datorbutiker säljer endast datorer online vilket gör att du inte har något val. Om företaget däremot har fysiska butiker / varuhus i din närhet är det rekommenderat att välja detta alternativ, förutsatt att datorn finns i lager. Då kan du nämligen hämta PC:n direkt och du slipper risken att datorn skadas under transport. Även om det är ovanligt kan det hända med tanke på hur vissa transportörer hantera sina paket samt att datorer i många fall är relativt känsliga för stötar. Ett exempel på ett företag som säljer PC i butik (utöver online) är MediaMarkt där du kan boka och hämta datorn i något av 28 varuhus runt om i Sverige efter bara 30 min!

Delarna i en bärbar gamingdator

En gaming laptop innehåller ett antal delar som påverkar datorn på olika sätt (prestanda, funktioner, stabilitet, ljudnivå, kylning och strömförbrukning). Här nedan går vi igenom varje del var för sig och beskriver vilken betydelse de har. Värt att läsa igenom innan du besöker din datorbutik för att köpa en ny bärbar gamingdator.

Processor (CPU)

Processorn (eller CPU (Central Processing Unit) som den ibland kallas) är en mycket betydelsefull komponent i en gaming laptop. Dock påverkar den i de flesta fall inte prestandan i spel i lika hög grad som grafikkortet. Generellt sett gäller nämligen att ju högre upplösning och ju högre grafikinställningar du kör (vilket du förmodligen vill kunna göra på en bärbar gamingdator), desto mer förflyttas belastningen från processorn till grafikkortet. Även om vissa spel är mer processorkrävande än andra innebär detta att det oftast inte är någon idé att välja en snabbare processor framför ett kraftfullare grafikkortet. För närvarande finns bara två tillverkare av processorer att välja mellan, Intel och AMD, där förstnämnda är den mest vanliga bland spelentusiaster.

Grafikkort (GPU)

Grafikkortet (eller GPU (Graphics Processing Unit) som den ibland kallas) är den absolut viktigaste komponenten i en gaming laptop. Generellt sätt gäller att ju högre upplösning och ju högre grafikinställningar du kör, desto större betydelse har grafikkortet. Kör du i upplösningen 2560 x 1440 eller högre bör du välja en bärbar speldator med ett grafikkort med mycket grafikminne (minst 6 GB). Det gäller förutsatt att grafikkortet i sig är kraftfullt, annars gör det extra grafikminnet ingen nytta.

Internminne (RAM)

I princip är endast storleken på internminnet (eller RAM (Random Access memory) som det ibland kallas) intressant när du ska gaming laptop. Faktorer som t.ex. frekvens påverkar inte prestandan nämnvärt. 8GB räcker långt i dagsläget även om mer minne aldrig är fel.

SSD

En SSD-disk (Solid State Drive - lagringsenhet utan rörliga delar) är en självklarhet i en bärbar gamingdator. Om du inte redan har en SSD-disk bör du köpa en sådan snarast då det kanske är den bästa uppgraderingen som du kan göra för att få en snabbare gaming laptop (definitivt värt pengarna!). Fördelarna med en SSD-disk är bland annat att den har en betydligt högre läshastighet och skrivhastighet jämfört med en vanlig hårddisk (HDD). Dessutom är den helt tyst! Nackdelen med SSD-diskar är att priset per gigabyte fortfarande är högre jämfört med vanliga hårddiskar (HDD). Det innebär att man får vara ganska noga med vad man installerar på denna typ av enhet då den snabbt kan bli full. En SSD-disk bör användas till allt som drar nytta av snabba laddningstider, som till exempel operativsystem, program och spel. Eftersom många av dagens PC-spel slukar gigabyte bör man köpa en SSD-disk på minst 240GB (gärna det dubbla om du har råd, dvs. 480GB) om du ska kunna få plats med ett par PC-spel och en del annat. För att hitta en prisvärd, bra och billig SSD-disk till din bärbara speldator rekommenderar vi att du går in på Prisjakt och tittar på någon av de mest populära modellerna (som förmodligen är de bästa).

Hårddisk (HDD)

Som vi precis nämnt ovan är en vanlig mekanisk hårddisk (eller HDD (Hard Disk Drive) som den ibland kallas) markant långsammare än en SSD-disk. Fördelen med denna typ av lagringsenhet är istället att du får mer lagringsutrymme för pengarna än sistnämnda. Detta innebär att om du har ett behov av stort lagringsutrymme för t.ex. bilder, film, musik, och inte vill använda en extern hårddisk, kan en intern hårddisk vara ett bra köp till din gaming laptop (utöver en SSD-disk). För att hitta en prisvärd, bra och billig intern hårddisk rekommenderar vi att du går in på Prisjakt och tittar på någon av de mest populära modellerna (som förmodligen är de bästa).

Bildskärm

Skärmarna på bärbara speldatorer håller generellt hög kvalitet. Alla har Full HD-upplösning eller högre och många har IPS-panel eller annan panel som är bättre än TN. Många lite dyrare gaming laptops har även en skärm med 120 eller 144 Hz uppdateringsfrekvens. Tänk dock på att det kan vara svårt att nå upp till en lika hög FPS i systemkrävande PC-spel. De mest vanliga skärmstorlekarna är 15.6" och 17.3".

Sammanfattning - Köpa bärbar speldator 2020

Sammanfattningsvis finns det alltså en hel del olika saker som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en ny gaming laptop. Eftersom det i de flesta fall handlar om dyra produkter (mer än 10000 kr) bör du jämföra olika bärbara gamingdatorer noga och undersöka vad som passar dig bäst. Oavsett vilken typ av gaming laptop som passar dig rekommenderar vi att du i första hand tar en närmare titt på rea-priser hos Dustin Home som du hittar till genom att klicka på länken längst upp på denna sida. Ett annat alternativ är att du tar en närmare titt på MediaMarkts stora och prisvärda utbud av bärbara speldatorer som du enklast hittar till genom att klicka på länken lite längre upp på denna sida. Vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av gaming laptop 2020! Ha det gott!

Denna sida blev senast uppdaterad: 2020