Billig Gaming Dator / Speldator / PC - Stationär & Laptop

Har du planer på att köpa en ny prisvärd och billig gamingdator (stationär eller gaminglaptop) 2019 men känner dig lite osäker på vilken gaming-PC som passar dig bäst? Då är vårt förslag att du tar en närmare titt på vår lista nedan över de mest prisvärda och bästa köp av billiga speldatorer just nu! Lycka till!

Bästa speldator-köpen just nu (rea):

Stationär > Lenovo IdeaCentre T540
Laptop > ASUS F571GT

Se även:

> Vårt förslag på en bra gamingdator för dig som vill ha ännu bättre prestanda.
> Dustins kompletta utbud av färdigbyggda gaming-PC (via länkarna ovan).
> Dustins utbud av datorkomponenter för dig som vill bygga din egen dator.

Mer info:

> Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 2 mån öppet köp!
> Rea-priserna kan vara tidsbegränsade och lagret begränsat. Först till kvarn!
> Tänk på att du även kan behöva skaffa nya datortillbehör (om behov finns).
> Listan senast uppdaterad 2019-12-06.

Vilken billig speldator ska jag köpa?

Har du tagit en närmare titt på våra förslag på länkarna ovan (bästa gamingdator-köpen just nu) samt MediaMarkts kompletta utbud av prisvärda färdigbyggda gaming-PC men ändå dig lite osäker på vilken ny billig speldator du ska köpa? Då föreslår vi att du i första hand håller utkik efter rea-priser, jämför rea-priser med ord. pris (det vill säga hur mycket pengar du sparar), jämför grafikkort, processor, RAM-minne, lagring, skärm, mått, vikt och batteritid mellan de olika gamingdatorerna samt håller utkik efter "bäst i test" och "rekommenderad" så kan du vara så gott som säker på att du köper en prisvärd billig gaming-PC.

Tillbehör till speldatorn

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande datortillbehör (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, musmatta, tangentbord, högtalare, headset, stol och bord. Vi rekommenderar att du införskaffar detta från MediaMarkt (via länken ovan).

Om bästa köpen av billiga gamingdatorer

För att hamna på listan ovan över bästa köpen av billiga gaming-PC just nu krävs (utöver bra pris / rea) att speldatorn kommer utrustad med snabb processor från Intel (Core i5 / Core i7) eller AMD (Ryzen), Solid State Drive (SSD), kraftfullt grafikkort (NVIDIA GeForce GTX/RTX), minst 8 GB RAM, gediget chassi med bra kylning samt är färdigbyggd. Givetvis ingår även operativsystem (Windows 10). Vi väljer bara gamingdatorer från kända tillverkare som t.ex. Acer, Asus, Corsair, HP, Lenovo, MSI och Razer, så att du kan vara säker på att gaming-PC:n håller bra kvalitet.

För dig som har planer på att köpa en ny prisvärd och billig stationär speldator föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på modellen på länken ovan som är en mycket prisvärd och billig gamingdator med bland annat Intel Core i5/i7-processor, NVIDIA GeForce GTX/RTX-grafik, Solid State Drive (SSD) och 8 GB RAM eller mer! Windows 10 ingår i alla modeller. Ett av marknadens bästa stationära gaming-PC-köp! Inhandlas online via länken ovan! Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 60 dagars öppet köp! Tänk på att rea-priserna kan vara tidsbegränsade och lagret begränsat. Först till kvarn!

För dig som har planer på att köpa en ny prisvärd och billig bärbar speldator föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på modellen på länken ovan som är en mycket prisvärd och billig gaminglaptop med bland annat Intel Core i5/i7-processor, NVIDIA GeForce GTX/RTX-grafik, Solid State Drive (SSD), Full HD-skärm och 8 GB RAM eller mer! Windows 10 ingår i alla modeller. Ett av marknadens bästa bärbara gamingdator-köp! Inhandlas online via länken ovan! Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 60 dagars öppet köp! Tänk på att rea-priserna kan vara tidsbegränsade och lagret begränsat. Först till kvarn!

Ingen gaming-PC som passar?

Om våra förslag på länkarna ovan (bästa köpen av billiga speldatorer just nu) samt Dustins kompletta utbud av prisvärda färdigbyggda gamingdatorer av någon anledning inte faller dig i smaken (du kanske letar efter en ännu billigare gaming-PC?) föreslår vi att du istället tar en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av stationära resp. bärbara speldatorer alt. vårt förslag på en bra gamingdator (som du enklast hittar till via länken ovan).

Givetvis erbjuder väletablerade MediaMarkt ett brett och prisvärt sortiment av bra, billiga och prisvärda datorkomponenter (processor, grafikkort, minne, SSD osv.) för dig som hellre vill bygga ihop din egen stationära speldator (se vårt förslag längre ned på denna sida). MediaMarkt grundades redan 1979 och är idag Europas största företag inom sin bransch!

Givetvis erbjuder MediaMarkt även alla typer av gamingtillbehör som du kan tänkas att behöva som t.ex. skärmar, tangentbord, stolar, bord, headsets, högtalare, möss, musmattor, ratt & spelkontroller och mycket mer!

Billig stationär gamingdator eller gaminglaptop?

En billig stationär speldator rekommenderar vi till dig som vill ha maximal prestanda för pengarna, bästa möjliga spelupplevelse, enkelt vill kunna att byta ut delar och genomföra uppgraderingar samt inte har något större behov av att ta med dig / flytta runt gamingdatorn mellan t.ex. hemmet och polarna (finns dock små gaming-PC med en vikt på knappt över 3 kilo, t.ex. Trident 3 från MSI).

En billig bärbar speldator rekommenderas till dig som i första hand prioriterar faktorer som mobilitet, utseende och låg strömförbrukning. Prestanda är något du generellt sett inte behöver oroa dig för, så länge du köper en gaminglaptop med SSD, grafikkort med minst 3 GB grafikminne och inte har något behov av att kunna köra de senaste spelen på högsta grafikinställningarna.

Vad ska jag tänka på vid köp av billig gaminglaptop?

När du ska köpa en ny billig bärbar speldator är det viktigaste att hålla utkik efter kampanjpriser, se till så att det ingår en SSD samt i första hand jämföra grafikkortet mellan de olika gaminglaptops. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny billig bärbar gamingdator är bland annat följande: Processor, internminne (RAM), skärm (storlek / upplösning / uppdateringsfrekvens / responstid), anslutningar, tjocklek, vikt, lagringsenheter / lagringsutrymme och batteritid. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull gaminglaptop för dina behov. Hellre en för snabb bärbar speldator än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan!

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Mus, musmatta, tangentbord, gamingstol, gamingbord, högtalare och headset.

Vad ska jag tänka på vid köp av billig stationär speldator?

När du ska köpa en ny billig stationär gamingdator är det viktigaste att hålla utkik efter rea-priser, se till så att det ingår en SSD samt i första hand jämföra grafikkortet mellan de olika gaming-PC. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel! Grafikkortet kan förvisso bytas ut i de flesta fall, men tänk på att garantin kan påverkas!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny billig stationär speldator är bland annat följande: Processor, internminne (RAM), lagringsenheter / lagringsutrymme och anslutningar. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull gamingdator för dina behov. Hellre en för snabb gaming-PC än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan!

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, musmatta, tangentbord, högtalare, headset, gamingstol och gamingbord.

Köpa färdigbyggd eller bygga egen billig stationär speldator?

Färdigbyggd

Fördelen med att köpa en billig färdigbyggd stationär gamingdator är att behöver du inte vara så kunnig inom området datorkomponenter. Du kan vara säker på (i de flesta fall) att du får en prisvärd och billig gaming-PC som fungerar felfritt. Uppstår det några problem har du garanti på hela speldatorn. Det du ska ha i åtanke när du köper en färdigbyggd billig stationär gamingdator är att jämföra grafikkorten som ingår eftersom det är denna komponent som har störst betydelse för vilken prestanda du får i spel. Det bästa valet är generellt sett alltså den gaming-PC som har det mest kraftfullla grafikkortet.

Bygga egen

Om du lockas av att kunna köpa exakt vilka komponenter du vill och eventuellt spara lite pengar, kan det vara en god idé att bygga ihop en egen billig stationär speldator. Utbudet av datordelar är dock mycket stort vilket innebär att det inte är helt enkelt att veta vilka komponenter som ger bästa möjliga prestanda för pengarna och vilka delar man ska undvika. Det här alternativet passar med andra ord bäst för avancerade användare och för den som är lite mer insatt inom området.

Se även:

Ta gärna en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av prisvärd och billiga gaminglaptops som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan:
https://www.mediamarkt.se/sv/category/_gaming-laptop-597008.html

Ta gärna en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av prisvärd och billiga stationära gamingdatorer som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan:
https://www.mediamarkt.se/sv/category/_gaming-station%C3%A4r-597009.html

Ta gärna en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av prisvärd och billiga gamingtillbehör som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan:
https://www.mediamarkt.se/sv/category/_gaming-510356.html

 

OBS! Nedan info uppdateras för närvarande inte!

Billig Stationär Gaming-PC - Bygga själv

På den här sidan ger vi förslag på delar som passar bra tillsammans till en prisvärd och billig stationär speldator för dig som vill bygga ihop din gamingdator på egen hand alternativt låta någon bekant eller datorbutik bygga åt dig.

"Billig Stationär Gaming-PC" passar dig med en lite mindre plånbok men som ändå vill kunna köra de flesta datorspel (CS GO m.fl.) på bra grafikinställningar i Full HD-upplösning (1920 x 1080) i kombination med hyfsat bra flyt (cirka 60 FPS eller mer, beroende på hur krävande spelet som du tänker köra är). Du vill inte betala för några extra funktioner utan du vill endast ha bästa prestanda möjliga för pengarna. "Billig Stationär Gaming-PC" blir helt enkelt vad namnet antyder - En gamingdesktop till lågt pris!

Eftersom priser och utbud på datorkomponenter ständigt förändras listar vi inga specifika tillverkare/modeller för de valda delarna. Tänk på att endast köpa från seriösa och välkända butiker (vi rekommenderar MediaMarkt) och att alltid räkna in ev. fraktkostnader. För listan på seriösa butiker och mer info om vad du ska tänka på när du ska köpa respektive datorkomponent, vänligen gå till denna sajts startsida som du enklast hittar till genom att klicka på logon längst upp.

Vi strävar efter att gå igenom våra förslag på delar cirka 1-2 gånger per kvartal.
Delarna till "Billig Stationär Gaming-PC" blev senast uppdaterade: 2017-01-19.

Billig Stationär Gaming-PC - Delar

Processor:

Intel Core i3 6100 3,7 GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i3 7100 3,9 GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i5 6500 3,2 GHz / i5 6600 3,3 GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i5 7400 3,0 GHz / i5 7500 3,4 GHz / i5 7600 3,5 GHz Socket 1151 Box
Pris från (ca): 1300 kr

Grafikkort:

GeForce GTX 1050 2GB alt.
GeForce GTX 1050 Ti 4GB alt.
GeForce GTX 1060 3GB/6GB
Pris från (ca): 1400 kr

Internminne:

8GB DDR3 / DDR4
Pris från (ca): 500 kr

SSD:

240GB eller mer
Pris från (ca): 800 kr

Hårddisk 3,5" (om du behöver mer lagringsutrymme):

1000GB eller mer
Pris från (ca): 500 kr

Moderkort:

Intel B150 / B250 Chipset Micro ATX Socket 1151
Pris från (ca): 700 kr

Nätaggregat:

Minst 450W med 1-2 st 6+2-pin PCIe-anslutningar (beroende på grafikkort)
Pris från (ca): 500 kr

Chassi:

Stöd för formfaktor Micro ATX - Välj efter egen smak
Pris från (ca): 500 kr

Priser & Utbud:

Om du vill undersöka utbudet och jämföra priser för delarna som ingår i denna "Billig Stationär Gaming-PC" föreslår vi att du antingen går in direkt till Dustins webshop (via någon av länkarna längst upp på denna sida och klicka dig sedan vidare till kategorin "datorkomponenter") alternativt på en prisjämförelsesajt som t.ex. Prisjakt. För dig som istället letar efter en färdigbyggd billig stationär eller bärbar speldator med liknande eller bättre prestanda föreslår vi att du även denna gång börjar med att ta en närmare titt på Dustins breda och prisvärda utbud (via någon av länkarna längst upp på denna sida) alternativt på MediaMarkts sortiment av billiga gamingdatorer. För dig som vill ha möjlighet att köpa valfria delar men inte känner för att bygga ihop speldatorn på egen hand erbjuder datorbutiken Inet tjänsten "montering och test av dator med valfria komponenter". Vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av gamingdator år 2019! Ha det gott och missa inte våra förslag på länkarna ovan!

Totalpris för "Billig Stationär Gaming-PC" från ca 6 000 kr

Chassi till en billig gamingdator

Bilden ovan visar "Fractal Design Core 2500" som är ett gediget och prisvärt chassi med gott om utrymme som vi rekommenderar till dig som vill bygga ihop en egen billig stationär gaming-PC. Denna modell är bland annat utrustad med 2 st 120 mm-fläktar, vilket ger ett bra förhållande mellan kylning och ljudnivå. Chassit har i dagsläget ett pris från ca 500 kr.

Denna sida blev senast uppdaterad: 2019