Billig Gaming Dator / Speldator / PC

Har du planer på att köpa en ny prisvärd och billig gaming-dator (stationär eller laptop) men känner dig en aning osäker på vilken spel-PC som passar dig bäst? Då är vårt förslag att du tar en närmare titt på vår lista nedan över de bästa köpen av billiga speldatorer just nu!

Bästa köpen av billiga speldatorer just nu:

Stationär:

Laptop:

Mer info:

  • Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 2 mån öppet köp!
  • Rea-priserna kan vara tidsbegränsade och lagret begränsat. Först till kvarn!
  • Tänk på att du även kan behöva skaffa nya tillbehör till din spel-PC.
  • Bästa köpen av billiga gaming-datorer just nu senast uppdaterade 2020-10-15.

Se även:

Om bästa köpen av billiga gaming-datorer

För att hamna på listan ovan över de bästa köpen just nu av billiga speldatorer krävs (utöver bra pris / rea) att spel-PC:n kommer utrustad med en snabb processor från Intel (Core i5 / Core i7) eller AMD (Ryzen), Solid State Drive (SSD), kraftfullt grafikkort (NVIDIA GeForce GTX/RTX), minst 8 GB RAM, gediget chassi med bra kylning samt är färdigbyggd. Ofta har dessa billiga gaming-datorer dessutom mekanisk hårddisk (utöver SSD) och 16 GB RAM! Givetvis ingår även operativsystem (Windows 10). Ett annat krav är att speldatorn måste kunna köpas online från välkänd datorbutik. Vi väljer bara billiga spel-PC från kända tillverkare som t.ex. Acer, Asus, Corsair, HP, Lenovo, MSI och Razer, så att du kan vara säker på att gaming-datorn håller bra kvalitet.

Vilken billig speldator ska jag köpa?

Har du tagit en närmare titt på våra förslag på länkarna ovan (bästa köpen just nu av billiga gaming-datorer) samt Dustins kompletta utbud av prisvärda stationära och bärbara speldatorer men ändå känner dig lite osäker på vilken ny billig spel-PC du ska köpa? Då föreslår vi att du håller utkik efter rea-priser, jämför rea-priser med ord. pris (det vill säga hur mycket pengar du sparar) samt i första hand jämför grafikkorten mellan de olika gaming-datorerna. Grafikkortet är nämligen den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel, i synnerhet om du kör högre upplösning än Full HD (1920 x 1080), t.e.x. Quad HD (2560 x 1440).

Andra saker som är viktiga att jämföra i en billig speldator är processor, RAM-minne, lagring (typ/storlek) och för bärbara spel-PC även skärm, mått, vikt och batteritid. Håller du även utkik efter "bäst i test" och "rekommenderad" så kan du vara så gott som säker på att du köper en prisvärd billig gaming-dator online.

Tillbehör till en billig gaming-dator

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande datortillbehör till en billig speldator (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, musmatta, tangentbord, högtalare, headset, stol, bord och ratt / spelkontroller. Vi rekommenderar att du införskaffar detta från Dustin Home (via en av länkarna längst upp på denna sida och klicka dig sedan vidare till respektive kategori).

Ingen billig speldator som passar?

För dig som har planer på att köpa en ny prisvärd och billig stationär gaming-dator föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på modellen på länken ovan som är en mycket prisvärd och billig speldator med bland annat Intel Core i5/i7-processor, NVIDIA GeForce GTX/RTX-grafik, Solid State Drive (SSD) och 8 GB RAM eller mer! Windows 10 ingår i alla modeller. Ett av marknadens bästa stationära gaming-dator-köp! Inhandlas online via länken ovan! Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 60 dagars öppet köp! Tänk på att rea-priserna kan vara tidsbegränsade och lagret begränsat. Först till kvarn!

För dig som istället har planer på att köpa en ny prisvärd och billig bärbar speldator föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på modellen på länken ovan som är en mycket prisvärd och billig bärbar spel-PC med bland annat Intel Core i5/i7-processor, NVIDIA GeForce GTX/RTX-grafik, Solid State Drive (SSD), Full HD-skärm och 8 GB RAM eller mer! Windows 10 ingår i alla modeller. Ett av marknadens bästa bärbara gaming-dator-köp! Inhandlas online via länken ovan! Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 60 dagars öppet köp! Tänk på att rea-priserna kan vara tidsbegränsade och lagret begränsat. Först till kvarn!

Om våra förslag på länkarna ovan (bästa köpen av billiga speldatorer just nu) samt Dustins kompletta utbud av prisvärda stationära och bärbara gaming-datorer av någon anledning inte faller dig i smaken föreslår vi att du istället tar en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av billiga spel-PC alt. vårt förslag på en bra speldator (som du enklast hittar till via länken längre upp på denna sida).

Givetvis erbjuder väletablerade MediaMarkt ett brett och prisvärt sortiment av bra och billiga datorkomponenter (processor, grafikkort, minne, SSD, hårddisk, moderkort, chassi, nätaggregat osv.) för dig som hellre vill bygga ihop din egen stationära gaming-dator (se vårt förslag längre ned på denna sida). MediaMarkt grundades redan 1979 och är idag Europas största företag inom sin bransch!

Givetvis erbjuder MediaMarkt även ett brett och prisvärt utbud av bra och billiga tillbehör som du kan tänkas att behöva till din speldator som t.ex. skärmar, tangentbord, stolar, bord, headsets, högtalare, möss, musmattor, ratt & spelkontroller och mycket mer!

Billig stationär gaming-dator eller gaminglaptop?

En billig stationär speldator rekommenderar vi till dig som vill ha maximal prestanda för pengarna, bästa möjliga spelupplevelse, enkelt vill kunna byta ut delar och genomföra uppgraderingar samt inte har något större behov av att ta med dig / flytta runt gaming-datorn mellan t.ex. hemmet och polarna (finns dock små spel-PC med en vikt på knappt över 3 kilo, t.ex. Trident 3 från MSI).

En billig bärbar speldator rekommenderas till dig som i första hand prioriterar faktorer som mobilitet, utseende / platsbesparande och låg strömförbrukning. Prestanda är något du generellt sett inte behöver oroa dig för, så länge du köper en bärbar spel-PC med SSD, grafikkort med minst 3 GB grafikminne och inte har något behov av att kunna köra de senaste spelen på högsta grafikinställningarna.

Vad ska jag tänka på vid köp av billig bärbar gaming-dator?

När du ska köpa en ny billig bärbar speldator är det viktigaste att hålla utkik efter rea-priser, se till så att det ingår en SSD samt i första hand jämföra grafikkortet mellan de olika spel-PC. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny billig bärbar gaming-dator är bland annat följande: Processor, internminne (RAM), skärm (storlek / upplösning / uppdateringsfrekvens / responstid), anslutningar, tjocklek, vikt, lagringsenheter / lagringsutrymme, batteritid och typ av tangentbord. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull spel-PC för dina behov. Hellre en för snabb bärbar speldator än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan - chansen är större att du blir nöjd och du behöver inte uppgradera gaming-datorn lika ofta!

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör till en billig bärbar spel-PC (om behov finns): Mus, musmatta, tangentbord, stol, bord, högtalare, headset och ratt / spelkontroller. Vi rekommenderar att du införskaffar detta från Dustin Home (via en av länkarna längst upp på denna sida och klicka dig sedan vidare till respektive kategori).

Vad ska jag tänka på vid köp av billig stationär speldator?

När du ska köpa en ny billig stationär gaming-dator är det viktigaste att hålla utkik efter rea-priser, se till så att det ingår en SSD samt i första hand jämföra grafikkortet mellan de olika spel-PC. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel! Grafikkortet kan förvisso bytas ut i de flesta fall, men tänk på att garantin kan påverkas!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny billig stationär speldator är bland annat följande: Processor, internminne (RAM), lagringsenheter / lagringsutrymme och anslutningar. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull gaming-dator för dina behov. Hellre en för snabb stationär spel-PC än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan - chansen är större att du blir nöjd och du behöver inte uppgradera speldatorn lika ofta!

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör till en billig stationär gaming-dator (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, musmatta, tangentbord, högtalare, headset, stol, bord och ratt / spelkontroller. Vi rekommenderar att du införskaffar detta från Dustin Home (via en av länkarna längst upp på denna sida och klicka dig sedan vidare till respektive kategori).

Köpa färdigbyggd eller bygga egen billig stationär speldator?

Färdigbyggd

Fördelen med att köpa en färdigbyggd billig stationär gaming-dator är att behöver du inte vara så kunnig inom området datorkomponenter. Du kan vara säker på att du (i de flesta fall) får en billig spel-PC som fungerar felfritt, är proffesionellt byggd och som innehåller delar som passar bra tillsammans. Du kan även börja installera spel direkt så fort speldatorn har blivit levererad. Om det ändå skulle uppstå några problem har du garanti på hela gaming-datorn. Nackdelen med att köpa en färdigbyggd är att det oftast är dyrare än att köpa lösa komponenter och bygga själv.

Det du ska ha i åtanke när du köper en färdigbyggd billig stationär gaming-dator är att i första hand jämföra grafikkorten som ingår eftersom det är denna komponent som har störst betydelse för vilken prestanda du får i spel. Det är nämligen inte helt ovanligt att färdigbyggda spel-PC är utrustade med kraftfulla processorer men svaga grafikkort. Det bästa valet är generellt sett alltså den speldator som har det mest kraftfullla grafikkortet.

Bygga egen

Om du lockas av att kunna köpa exakt vilka komponenter du vill och eventuellt spara lite pengar, kan det vara en god idé att bygga ihop en egen billig stationär gaming-dator. Utbudet av datordelar är dock mycket stort vilket innebär att det inte är helt enkelt att veta vilka komponenter som ger bästa möjliga prestanda för pengarna, vilka som funkar bra tillsammans och vilka delar man ska undvika. Själva byggandet kan även det vara krångligt, ta lång tid och riskabelt (kan hända att du råkar ta sönder en komponent) om det är första gången du gör det. Det här alternativet passar med andra ord bäst för avancerade användare och för den som är lite mer insatt inom området. För dig som vill ha möjlighet att köpa valfria delar men inte känner för att bygga ihop en billig spel-PC på egen hand erbjuder datorbutiken Inet tjänsten "montering och test av dator med valfria komponenter" till ett bra pris.

Köpa gaming-dator online eller i butik/varuhus?

Datorbutiker som endast säljer billiga speldatorer online har oftast de bästa priserna. Därmed är onlineköp oftast det bästa valet. Om ett företag däremot har ett riktigt bra pris på en spel-PC och även har fysiska butiker / varuhus i din närhet, är det rekommenderat att välja detta alternativ, förutsatt att gaming-datorn finns i lager. Då kan du nämligen hämta speldatorn direkt och du slipper risken att något händer med spel-PC:n under transport. Även om det är ovanligt kan det hända med tanke på hur vissa transportörer hantera sina paket samt att gaming-datorer är något mer känsliga för stötar än andra produkter. Ett exempel på ett företag som säljer billiga speldatorer i butik (utöver online) är MediaMarkt där du kan boka och hämta spel-PC:n i något av 28 varuhus runt om i Sverige efter bara 30 min!

 

 

 

OBS! Nedan info uppdateras för närvarande inte!

Billig Stationär spel-PC - Bygga själv

På den här sidan ger vi förslag på datordelar som passar bra tillsammans till en prisvärd och billig stationär speldator för dig som vill bygga ihop din gaming-dator på egen hand alternativt låta någon bekant eller datorbutik (som t.ex. Inet) bygga datorn åt dig.

"Billig Stationär spel-PC" passar dig med en lite mindre plånbok men som ändå vill kunna köra de flesta datorspel (CS GO m.fl.) på bra grafikinställningar i Full HD-upplösning (1920 x 1080) i kombination med hyfsat bra flyt (cirka 60 FPS eller mer, beroende på hur krävande spelet som du tänker köra är). Du vill inte betala för några extra funktioner utan du vill endast ha bästa möjliga prestanda för pengarna. "Billig Stationär spel-PC" blir helt enkelt vad namnet antyder - En gamingdesktop till lågt pris!

Eftersom priser och utbud på datorkomponenter ständigt förändras listar vi inga specifika tillverkare/modeller för de valda delarna. Tänk på att endast köpa från seriösa och välkända butiker (vi rekommenderar Dustin Home) och att alltid räkna in ev. fraktkostnader. För listan på seriösa butiker och mer info om vad du ska tänka på när du ska köpa respektive datorkomponent, vänligen gå till denna sajts startsida som du enklast hittar till genom att klicka på logon längst upp.

Vi strävar efter att gå igenom våra förslag på delar cirka 1-2 gånger per kvartal.
Delarna till "Billig Stationär spel-PC" blev senast uppdaterade: 2017-01-19.

Billig Stationär spel-PC - Delar

Processor (CPU):

Intel Core i3 6100 3,7 GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i3 7100 3,9 GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i5 6500 3,2 GHz / i5 6600 3,3 GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i5 7400 3,0 GHz / i5 7500 3,4 GHz / i5 7600 3,5 GHz Socket 1151 Box
Pris från (ca): 1300 kr

Grafikkort (GPU):

GeForce GTX 1050 2GB alt.
GeForce GTX 1050 Ti 4GB alt.
GeForce GTX 1060 3GB/6GB
Pris från (ca): 1400 kr

Internminne (RAM):

8GB DDR3 / DDR4
Pris från (ca): 500 kr

SSD (Solid State Drive):

240GB eller mer
Pris från (ca): 800 kr

Hårddisk 3,5" (om du behöver mer lagringsutrymme):

1000GB eller mer
Pris från (ca): 500 kr

Moderkort:

Intel B150 / B250 Chipset Micro ATX Socket 1151
Pris från (ca): 700 kr

Nätaggregat (PSU):

Minst 450W med 1-2 st 6+2-pin PCIe-anslutningar (beroende på grafikkort)
Pris från (ca): 500 kr

Chassi:

Stöd för formfaktor Micro ATX - Välj efter egen smak
Pris från (ca): 500 kr

Priser & Utbud:

Om du vill undersöka utbudet och jämföra priser för delarna som ingår i denna "Billig Stationär spel-PC" föreslår vi att du antingen går in direkt till Dustins webshop (via en av länkarna längst upp på denna sida och klicka dig sedan vidare till kategorin "datorkomponenter") alternativt på en prisjämförelsesajt som t.ex. Prisjakt. Vi rekommenderar att du köper din datordelar från Dustin Home.

För dig som istället letar efter en färdigbyggd billig stationär speldator eller gaminglaptop med liknande eller bättre prestanda föreslår vi att du även denna gång börjar med att ta en närmare titt på Dustins breda och prisvärda utbud (via en av länkarna längst upp på denna sida) alternativt på MediaMarkts sortiment av billiga gaming-datorer. För dig som vill ha möjlighet att köpa valfria delar men inte känner för att bygga ihop speldatorn på egen hand erbjuder datorbutiken Inet tjänsten "montering och test av dator med valfria komponenter" till ett bra pris. Vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av billig gaming-dator år 2020! Ha det gott och missa inte våra förslag på länkarna längst upp på denna sida!

Totalpris för "Billig Stationär spel-PC" från ca 6 000 kr

Chassi till en billig stationär gaming-dator

Bilden ovan visar "Fractal Design Core 2500" som är ett bra och prisvärt chassi med gott om utrymme som vi rekommenderar till dig som vill bygga ihop en egen billig stationär spel-PC. Denna modell är bland annat utrustad med 2 st 120 mm-fläktar, vilket ger ett bra förhållande mellan kylning och ljudnivå. Chassit har i dagsläget ett pris från ca 500 kr.

Denna sida blev senast uppdaterad: 2020