Stationär Gamingdator

Har du planer på att köpa en ny stationär gamingdator 2020 men känner dig lite osäker på vilken gaming-desktop som passar dig bäst? Då föreslår vi att du tar en titt på vår lista nedan över det bästa stationära speldator-köpet just nu!

Bästa speldator-köpen just nu:

Mer info:

> Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 2 mån öppet köp!
> Rea-priserna kan vara tidsbegränsade och lagret begränsat. Först till kvarn!
> Tänk på att du även kan behöva skaffa nya datortillbehör (om behov finns).
> Listan ovan (bästa köpet just nu) senast uppdaterad 2020-02-26.

Se även:

> Vårt förslag på en gaminglaptop för dig som främst prioriterar mobilitet.

Om bästa stationära gamingdator-köpet

För att hamna på listan ovan över det bästa stationära speldator-köpet just nu krävs (utöver bra pris / rea) att gaming-PC:n kommer utrustad med snabb processor från Intel (Core i5 / Core i7) eller AMD (Ryzen), Solid State Drive (SSD), kraftfullt grafikkort (NVIDIA GeForce GTX/RTX), minst 8 GB RAM, gediget chassi med bra kylning samt är färdigbyggd. Ofta har denna stationära gamingdator dessutom mekanisk hårddisk (utöver SSD) och 16 GB RAM! Givetvis ingår även operativsystem (Windows 10). Ett annat krav är att speldatorn måste kunna köpas online från välkänd datorbutik. Vi väljer bara stationära gaming-PC från kända tillverkare som t.ex. Acer, Asus, Corsair, HP, Lenovo, MSI och Razer, så att du kan vara säker på att gamingdatorn håller bra kvalitet.

Vilken stationär gaming-PC ska jag köpa?

Har du tagit en närmare titt på vårt förslag på länken ovan (bästa stationära gamingdator-köpet just nu) samt Dustins kompletta utbud av prisvärda speldatorer men ändå dig lite osäker på vilken ny stationär gaming-PC du ska köpa? Då föreslår vi att du håller utkik efter rea-priser, jämför rea-priser med ord. pris (det vill säga hur mycket pengar du sparar) samt i första hand jämför grafikkorten mellan de olika gamingdatorerna. Grafikkortet är nämligen den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel, i synnerhet om du kör högre upplösning än Full HD (1920 x 1080), t.e.x. Quad HD (2560 x 1440).

Andra saker som är viktiga att jämföra i en stationär speldator är processor, RAM-minne, lagring (typ/storlek), mått och vikt. Håller du även utkik efter "bäst i test" och "rekommenderad" så kan du vara så gott som säker på att du köper en prisvärd stationär gamingdator online.

Tillbehör till en stationär gamingdator

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande datortillbehör (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, musmatta, tangentbord, högtalare, headset, stol och bord. Vi rekommenderar att du införskaffar detta från Dustin (via länken ovan).

Ingen stationär speldator som passar?

Om vårt förslag på länken ovan (bästa stationära gaming-PC-köpet just nu) samt Dustins kompletta utbud av prisvärda färdigbyggda gamingdatorer av någon anledning inte faller dig i smaken föreslår vi att du istället tar en närmare titt på MediaMarkts breda sortiment av bra och billiga stationära speldatorer som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan.

Givetvis erbjuder väletablerade MediaMarkt ett brett och prisvärt utbud av bra och billiga bärbara gaming-PC för dig som i första hand prioriterar faktorer som mobilitet, utseende och låg strömförbrukning. Prestanda är något du generellt sett inte behöver oroa dig för, så länge du köper en bärbar gamingdator med SSD, grafikkort med minst 3 GB grafikminne och inte har något behov av att kunna köra de senaste PC-spelen på högsta grafikinställningarna.

Givetvis erbjuder MediaMarkts även ett brett och prisvärt sortiment av bra och billiga datorkomponenter (processor, grafikkort, minne, SSD, hårddisk, moderkort, chassi, nätaggregat osv.) för dig som hellre vill bygga ihop din egen stationära speldator. MediaMarkt grundades redan 1979 och är idag Europas största företag inom sin bransch!

Hos MediaMarkt hittar du även alla typer av tillbehör som du kan tänkas att behöva som t.ex. skärmar, tangentbord, stolar, bord, headsets, högtalare, möss, musmattor, ratt & spelkontroller och mycket mer!

Stationär gamingdator eller gaminglaptop?

En stationär speldator rekommenderas till dig som vill ha maximal prestanda för pengarna, bästa möjliga spelupplevelse, enkelt vill kunna att byta ut delar och genomföra uppgraderingar samt inte har något större behov av att ta med dig/flytta runt gaming-PC:n mellan t.ex. hemmet och polarna (finns dock små gamingdatorer med en vikt på knappt över 3 kilo, t.ex. Trident 3 från MSI).

En bärbar speldator rekommenderas till dig som i första hand prioriterar faktorer som mobilitet, utseende och låg strömförbrukning. Prestanda är något du generellt sett inte behöver oroa dig för, så länge du köper en bärbar gaming-PC med SSD, grafikkort med minst 3 GB grafikminne och inte har något behov av att kunna köra de senaste PC-spelen på högsta grafikinställningarna.

Vad ska jag tänka på vid köp av stationär gamingdator?

När du ska köpa en ny stationär speldator är det viktigaste att hålla utkik efter rea-priser, se till så att det ingår en SSD samt i första hand jämföra grafikkortet mellan de olika gaming-PC. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel! Grafikkortet kan förvisso bytas ut i de flesta fall, men tänk på att garantin kan påverkas!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny stationär gamingdator är bland annat följande: Processor, internminne (RAM), lagringsenheter / lagringsutrymme och anslutningar. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull speldator för dina behov. Hellre en för snabb gaming-PC än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan!

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, musmatta, tangentbord, högtalare, headset, stol, bord och ratt / spelkontroller.

Köpa färdigbyggd eller bygga egen stationär speldator?

Färdigbyggd

Fördelen med att köpa en färdigbyggd stationär gamingdator är att behöver du inte vara så kunnig inom området datorkomponenter. Du kan vara säker på att du (i de flesta fall) får en bra stationär gaming-PC som fungerar felfritt, är proffesionellt byggd och som innehåller delar som passar bra tillsammans. Du kan även börja installera spel direkt så fort speldatorn har blivit levererad. Om det ändå skulle uppstå några problem har du garanti på hela datorn. Nackdelen med att köpa en färdigbyggd är att det oftast är dyrare än att köpa lösa komponenter och bygga själv.

Det du ska ha i åtanke när du köper en färdigbyggd stationär gamingdator är att i första hand jämföra grafikkorten som ingår eftersom det är denna komponent som har störst betydelse för vilken prestanda du får i spel. Det är nämligen inte helt ovanligt att färdigbyggda gaming-PC är utrustade med kraftfulla processorer men svaga grafikkort. Det bästa valet är generellt sett alltså den speldator som har det mest kraftfullla grafikkortet.

Bygga egen

Om du lockas av att kunna köpa exakt vilka komponenter du vill och eventuellt spara lite pengar, kan det vara en god idé att bygga ihop en egen stationär gamingdator. Utbudet av datordelar är dock mycket stort vilket innebär att det inte är helt enkelt att veta vilka komponenter som ger bästa möjliga prestanda för pengarna, vilka som funkar bra tillsammans och vilka delar man ska undvika. Själva byggandet kan även det vara krångligt, ta lång tid och riskabelt (kan hända att du råkar ta sönder en komponent) om det är första gången du gör det. Det här alternativet passar med andra ord bäst för avancerade användare och för den som är lite mer insatt inom området. För dig som vill ha möjlighet att köpa valfria delar men inte känner för att bygga ihop en stationär gaming-PC på egen hand erbjuder datorbutiken Inet tjänsten "montering och test av dator med valfria komponenter" till ett bra pris.

Köpa dator online eller i butik/varuhus?

Vissa datorbutiker säljer endast datorer online vilket gör att du inte har något val. Om företaget däremot har fysiska butiker / varuhus i din närhet är det rekommenderat att välja detta alternativ, förutsatt att datorn finns i lager. Då kan du nämligen hämta PC:n direkt och du slipper risken att datorn skadas under transport. Även om det är ovanligt kan det hända med tanke på hur vissa transportörer hantera sina paket samt att datorer i många fall är relativt känsliga för stötar. Ett exempel på ett företag som säljer PC i butik (utöver online) är MediaMarkt där du kan boka och hämta datorn i något av 28 varuhus runt om i Sverige efter bara 30 min!

Denna sida blev senast uppdaterad: 2020