Billig Gamingdator / Speldator

Letar du efter en prisvärd och billig gamingdator (stationär / laptop) men inte vet vilken du ska köpa? Då har du kommit rätt! På den här sidan ger vi två förslag på billiga speldatorer för dig som vill skaffa en färdigbyggd från välkänd datorbutik.

För dig som har planer på att köpa en ny billig stationär gamingdator föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på Lenovo Legion T530 som är en mycket prisvärd och billig speldator med bland annat en 6-kärnig Intel Core i5-processor, NVIDIA GeForce GTX 1060-grafik, 8 GB RAM och Solid State Drive (SSD). Windows 10 Home ingår. Ett av marknadens bästa stationära gamingdator-köp! Inhandlas från butiken via länken ovan! Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 30 dagars öppet köp!

För dig som istället har planer på att köpa en ny billig bärbar speldator föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på MSI GL63 8RE-618NE som är en mycket prisvärd och billig gaminglaptop med bland annat en 6-kärnig Intel Core i7-processor, NVIDIA GeForce GTX 1060-grafik, 8 GB RAM och Solid State Drive (SSD). Windows 10 Home ingår. Ett av marknadens bästa bärbara gamingdator-köp! Inhandlas från butiken via länken ovan! Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 30 dagars öppet köp!

Om billiga speldator-köpen

Om våra förslag på länkarna ovan av någon anledning inte faller dig i smaken (du kanske letar efter en ännu billigare speldator?) föreslår vi att du tar en titt på MediaMarkts kompletta utbud av stationära resp. bärbara gaming-PC alt. vår lista över marknadens bästa gamingdator-köp just nu (som finns på startsidan)!
https://www.bästaspeldatorn.se/

Givetvis erbjuder väletablerade MediaMarkt ett brett och prisvärt sortiment av bra och billiga datorkomponenter för dig som hellre vill bygga ihop din egen stationära speldator (se vårt förslag nedan på denna sida). MediaMarkt grundades redan 1979 och är en idag Europas största företag inom sin bransch!

Givetvis erbjuder MediaMarkt även alla typer av tillbehör för PC-gaming som du kan tänkas att behöva som t.ex. skärmar, tangentbord, stolar, bord, headsets, högtalare, möss, musmattor, ratt & spelkontroller och mycket mer! Se denna länk
https://www.mediamarkt.se/sv/category/_gaming-510356.html

Billig stationär gamingdator eller gaminglaptop?

En billig stationär speldator rekommenderas till dig som vill ha maximal prestanda för pengarna, bästa möjliga spelupplevelse, enkelt vill kunna att byta ut delar och genomföra uppgraderingar samt inte har något större behov av att ta med dig / flytta runt datorn mellan t.ex. hemmet och polarna (finns dock små modeller med en vikt på knappt över 3 kilo, t.ex. Trident 3 från MSI).

En billig bärbar gamingdator rekommenderas till dig som i första hand prioriterar faktorer som mobilitet, utseende och låg strömförbrukning. Prestanda är något du generellt sett inte behöver oroa dig för, så länge du köper en gaminglaptop med SSD och inte har något behov av att kunna köra de senaste spelen på högsta grafikinställningarna.

Vad ska jag tänka på vid köp av billig speldator?

När du ska köpa en ny billig stationär gamingdator eller gaminglaptop är det viktigaste att hålla utkik efter kampanjpriser, se till att det ingår en SSD samt i första hand jämföra grafikkortet mellan de olika modellerna. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel! Grafikkortet kan förvisso bytas ut i de flesta fall, men tänk på att garantin kan påverkas!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny billig bärbar speldator är bland annat följande: Processor, internminne, skärm (storlek / upplösning), lagringsenheter / lagringsutrymme, anslutningar, tjocklek, vikt och batteritid. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull dator för dina behov. Hellre en för snabb PC än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny billig stationär gamingdator är bland annat följande: Processor, internminne, lagringsenheter / lagringsutrymme och anslutningar. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull dator för dina behov. Hellre en för snabb PC än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan!

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, tangentbord och högtalare/headset.

Se även:

För dig som har lite mer pengar att röra dig med föreslår vi att du tar en närmare titt på "Bra Speldator" som du enklast hittar till genom att klicka på nedan länk.
https://www.bästaspeldatorn.se/bra-speldator.html

Ta gärna en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av billiga gaminglaptops som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan:
https://www.mediamarkt.se/sv/category/_gaming-laptop-597008.html

Ta gärna en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av billiga stationära gamingdatorer som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan:
https://www.mediamarkt.se/sv/category/_gaming-station%C3%A4r-597009.html

OBS! Nedan info uppdateras för närvarande inte!

Billig Stationär Gaming-PC - Bygga själv

På den här sidan ger vi förslag på delar som passar bra tillsammans till en prisvärd och billig stationär speldator för dig som vill bygga ihop din gamingdator på egen hand alternativt låta någon bekant eller datorbutik bygga åt dig.

"Billig Stationär Gaming-PC" passar dig med en lite mindre plånbok men som ändå vill kunna köra de flesta datorspel (CS GO m.fl.) på bra grafikinställningar i Full HD-upplösning (1920 x 1080) i kombination med hyfsat bra flyt (cirka 60 FPS eller mer, beroende på hur krävande spelet som du tänker köra är). Du vill inte betala för några extra funktioner utan du vill endast ha bästa prestanda möjliga för pengarna. "Billig Stationär Gaming-PC" blir helt enkelt vad namnet antyder - En gamingdesktop till lågt pris!

Eftersom priser och utbud på datorkomponenter ständigt förändras listar vi inga specifika tillverkare/modeller för de valda delarna. Tänk på att endast köpa från seriösa och välkända butiker (vi rekommenderar MediaMarkt) och att alltid räkna in ev. fraktkostnader. För listan på seriösa butiker och mer info om vad du ska tänka på när du ska köpa respektive datorkomponent, vänligen gå till denna sajts startsida som du enklast hittar till genom att klicka på följande länk:

Vi strävar efter att gå igenom våra förslag på delar cirka 1-2 gånger per kvartal.
Delarna till "Billig Stationär Gaming-PC" blev senast uppdaterade: 2017-01-19.

Billig Stationär Gaming-PC - Delar

Processor:

Intel Core i3 6100 3,7 GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i3 7100 3,9 GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i5 6500 3,2 GHz / i5 6600 3,3 GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i5 7400 3,0 GHz / i5 7500 3,4 GHz / i5 7600 3,5 GHz Socket 1151 Box
Pris från (ca): 1300 kr

Grafikkort:

GeForce GTX 1050 2GB alt.
GeForce GTX 1050 Ti 4GB alt.
GeForce GTX 1060 3GB/6GB
Pris från (ca): 1400 kr

Internminne:

8GB DDR3 / DDR4
Pris från (ca): 500 kr

SSD:

240GB eller mer 
Pris från (ca): 800 kr

Hårddisk 3,5" (om du behöver mer lagringsutrymme):

1000GB eller mer
Pris från (ca): 500 kr

Moderkort:

Intel B150 / B250 Chipset Micro ATX Socket 1151
Pris från (ca): 700 kr

Nätaggregat:

Minst 450W med 1-2 st 6+2-pin PCIe-anslutningar (beroende på grafikkort)
Pris från (ca): 500 kr

Chassi:

Stöd för formfaktor Micro ATX - Välj efter egen smak
Pris från (ca): 500 kr

Priser & Utbud:

Om du vill undersöka utbudet och jämföra priser för delarna som ingår i denna "Billig Stationär Gaming-PC" föreslår vi att du antingen går in direkt till Dustins webshop (via någon av länkarna längst upp på denna sida och klicka dig sedan vidare till kategorin "datorkomponenter") alternativt på en prisjämförelsesajt som t.ex. Prisjakt. För dig som istället letar efter en färdigbyggd billig stationär eller bärbar speldator med liknande eller bättre prestanda föreslår vi att du även denna gång börjar med att ta en närmare titt på Dustins breda och prisvärda utbud (via någon av länkarna längst upp på denna sida) alternativt på MediaMarkts sortiment av billiga gamingdatorer. För dig som vill ha möjlighet att köpa valfria delar men inte känner för att bygga ihop speldatorn på egen hand erbjuder datorbutiken Inet tjänsten "montering och test av dator med valfria komponenter". Vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av gamingdator år 2019! Ha det gott och missa inte våra förslag på länkarna ovan!

Totalpris för "Billig Stationär Gaming-PC" från ca 6 000 kr

Chassi till en bra stationär gamingdator

Bilden ovan visar "Fractal Design Core 2500" som är ett gediget och prisvärt chassi med gott om utrymme som vi rekommenderar till dig som vill bygga ihop en egen billig stationär dator för gaming. Denna modell är bland annat utrustad med 2 st 120 mm-fläktar, vilket ger ett bra förhållande mellan kylning och ljudnivå. Chassit har i dagsläget ett pris från ca 500 kr.

Denna sida blev senast uppdaterad: 2019