Grym Gaming Dator / Speldator / PC

På den här sidan ger vi förslag på prisvärda delar som passar bra tillsammans till en grym speldator (stationär) för dig som vill bygga ihop gaming datorn på egen hand alternativt låta någon bekant eller butik bygga åt dig.

OBS: Den här sidan uppdateras inte längre. Vänligen gå till "Billig Gamingdator" eller till denna sajts startsida istället som du enklast hittar till genom att klicka på följande länk: (eller genom att klicka på logon längst upp till vänster på denna sajt)! Tack, och vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av gaming dator år 2017!

Vill du hellre köpa en färdigbyggd grym stationär speldator? Då föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på Lenovo IdeaCentre Y700 som är en mycket prisvärd och grym gaming dator med bland annat ett GeForce GTX 1070-grafikkort, fyrkärnig Core i7-processor, 512GB SSD, 16GB DDR4-minne och Windows 10 Home! Ett av marknadens bästa speldator-köp! Inhandlas från Dustin via länken ovan!

Om vårt förslag på länken ovan av någon anledning inte faller dig i smaken (du kanske letar efter en billigare gaming dator?) föreslår vi att du tar en närmare titt på vår kompletta lista över marknadens bästa speldator-köp (se startsidan) alternativt Dustins övriga utbud av stationära speldatorer (via länken ovan). Håll utkik efter kampanjpriser och jämför i första hand grafikkorten mellan de olika modellerna. Grafikkortet är den datorkomponent som har störst betydelse för prestandan i spel! Grafikkortet kan förvisso bytas ut i de flesta fall, men garantin kan påverkas! Andra viktiga delar att ta hänsyn till är bl.a. processor, internminne och lagringsenheter.

Givetvis erbjuder väletablerade Dustin även ett brett och prisvärt sortiment av bärbara speldatorer (via länken ovan och klicka dig sedan vidare till denna kategori) för dig som i första hand prioriterar faktorer som mobilitet, utseende och låg strömförbrukning, datorkomponenter för dig som vill bygga ihop din egen stationära speldator samt en stor mängd annan utrustning för gamern! Dustin grundades redan år 1984 och är idag en av Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter!

Om Grym Speldator

"Grym Speldator" passar dig med mycket stor plånbok och som vill kunna köra de senaste PC-spelen på högsta grafikinställningar i Quad HD-upplösning (2560x1440), alternativt på höga grafikinställningar i 4K Ultra HD-upplösning (3840x2160). Alla två alternativ i kombination med bra flyt (cirka 60 FPS eller mer, beroende på hur krävande spelet som du tänker köra är). Du vill ha bästa möjliga spelprestanda för pengarna, utan kompromisser. "Grym Speldator" blir helt enkelt vad namnet antyder - En grym stationär speldator!

Eftersom priser och utbud på datorkomponenter ständigt förändras listar vi inga specifika tillverkare/modeller för de valda delarna. Tänk på att endast köpa från seriösa/välkända butiker (vi rekommenderar Dustin) och att alltid räkna in eventuella fraktkostnader. Listan på seriösa butiker och mer information om vad du ska tänka på när du ska köpa respektive datorkomponent finner du på startsidan för denna sajt som du enklast hittar till genom att klicka på följande länk:

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, tangentbord och högtalare/headset.

Vi strävar efter att gå igenom våra förslag på delar cirka 1-2 gånger per kvartal.
Denna "Grym Speldator" blev senast uppdaterad: 2017-01-27.

Grym Speldator - Delar

Processor:
Intel Core i7 6700K 4,0GHz Socket 1151 Box (upplåst multipel för överklockning) alt.
Intel Core i7 7700K 4,2GHz Socket 1151 Box (upplåst multipel för överklockning) alt.
Intel Core i7 4790K 4,0GHz Socket 1150 Box (upplåst multipel för överklockning)
Nypris från (ca): 3500 kr

Grafikkort:
GeForce GTX 1070 8GB alt.
GeForce GTX 1080 8GB
Nypris från (ca): 4500 kr

Internminne:
16GB DDR3/DDR4 eller mer
Nypris från (ca): 1000 kr

SSD:
240GB eller mer
Nypris från (ca): 800 kr

Hårddisk 3,5" (om du behöver mer lagringsutrymme):
1000GB eller mer
Nypris från (ca): 500 kr

Moderkort:
Intel Z170 / Z270 Chipset ATX Socket 1151 alt.
Intel Z97 Chipset ATX Socket 1150 (endast för Core i7 4790K)
Nypris från (ca): 700 kr

Nätaggregat:
Minst 550W med 1-2 st 6+2-pin PCIe-anslutningar (beroende på grafikkort)
Nypris från (ca): 600 kr

Chassi:
Stöd för formfaktor Micro ATX alt. ATX (beroende på chipset) - Välj efter egen smak
Nypris från (ca): 500 kr

Processorkylare:
Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 eller annan populär kylare
Nypris från (ca): 200 kr

Priser & Utbud:

Om du vill undersöka utbudet och jämföra priser för delarna som ingår i denna "Grym Stationär Gaming-PC" föreslår vi att du antingen går in direkt till Dustins webshop (via någon av länkarna längst upp på denna sida och klicka dig sedan vidare till kategorin "datorkomponenter") alternativt på en prisjämförelsesajt som t.ex. Prisjakt. För dig som istället letar efter en färdigbyggd grym stationär eller bärbar speldator med liknande eller bättre prestanda föreslår vi att du även denna gång börjar med att ta en närmare titt på Dustins breda och prisvärda utbud (via någon av länkarna längst upp på denna sida) alternativt på MediaMarkts sortiment av grymma gamingdatorer. För dig som vill ha möjlighet att köpa valfria delar men inte känner för att bygga ihop speldatorn på egen hand erbjuder datorbutiken Inet tjänsten "montering och test av dator med valfria komponenter". Vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av gamingdator år 2019! Ha det gott och missa inte våra förslag på länkarna ovan!

Totalpris för "Grym Speldator" från ca 15 000 kr

Chassi till en grym stationär gaming dator

Bilden ovan visar modellen "Core 2500" från Fractal Design. Det är ett gediget och prisvärt chassi med gott om utrymme som vi rekommenderar till dig som vill bygga en egen grym stationär gaming dator. Denna modell kommer bland annat utrustad med 2 st 120 mm-fläktar, vilket ger ett bra förhållande mellan kylning och ljudnivå. Chassit har i dagsläget ett pris från ca 500 kr.

Denna sida blev senast uppdaterad: 2019