På den här sidan ger vi förslag på prisvärda komponenter till en gaming dator (stationär) för dig som vill bygga ihop speldatorn på egen hand alternativt låta någon bekant eller butik bygga åt dig.

OBS: Den här sidan uppdateras inte längre. Vänligen gå till "Speldator" eller till denna sajts startsida istället som du enklast hittar till genom att klicka på logon längst upp till vänster på denna sajt! Tack, och vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av gaming dator år 2017! Ha det gott!

Vill du hellre köpa en färdigbyggd stationär gaming dator med liknande eller bättre prestanda? Då rekommenderar vi att du till att börja med tar en närmare titt på Dustins breda och prisvärda utbud av stationära speldatorer! Osäker på vilken av dessa datorer du ska välja? Håll utkik efter kampanjpriser och jämför i första hand grafikkorten mellan de olika modellerna. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel!

Givetvis erbjuder väletablerade Dustin även ett brett och prisvärt sortiment av bärbara speldatorer för dig som i första hand prioriterar mobilitet, utseende och låg strömförbrukning, datorkomponenter för dig som vill bygga ihop din egen stationära gaming dator samt en stor mängd annan utrustning för gamern! Dustin grundades 1984 och är idag en av Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter!

Om Gaming Dator

"Gaming Dator - Stationär" passar dig med mycket liten plånbok men som ändå vill kunna spela de flesta PC-spel på marknaden på hyfsat bra grafikinställningar i Full HD-upplösning och med hyfsat bra flyt (ca 60 FPS eller mer, beroende på hur krävande spelet i fråga är). Du vill inte betala för några extra funktioner utan endast för ren spelprestanda. "Gaming Dator - Stationär" blir helt enkelt vad namnet antyder - En stationär gaming dator!

Eftersom priser och utbud på datorkomponenter ständigt förändras listar vi inga specifika tillverkare/modeller för de valda delarna. Tänk på att endast köpa från seriösa/välkända butiker (vi rekommenderar Dustin) och att alltid räkna in eventuella fraktkostnader. För listan på seriösa butiker och mer information om vad du ska tänka på när du ska köpa respektive datorkomponent, vänligen gå till startsidan för denna sajt som du enklast hittar till genom att klicka på följande länk:

Glöm inte att köpa till följande (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet samt kringutrustning såsom bildskärm, tangentbord, mus och högtalare/headset.

Vi strävar efter att gå igenom våra förslag på komponenter ca 1-3 gånger per kvartal.
Denna "Gaming Dator - Stationär" blev senast uppdaterad: 2016-04-20.

Gaming Dator - Stationär - Delar

Processor:
AMD FX-Series FX-6300 3,5GHz Socket AM3+ Box
Pris från (ca): 1000 kr

Grafikkort:
GeForce GTX 950
Pris från (ca): 1500 kr

Internminne:
8GB DDR3
Pris från (ca): 400 kr

SSD:
250GB (ca)
Pris från (ca): 700 kr

Hårddisk 3,5" (om du behöver mer lagringsutrymme):
1000GB eller mer
Pris från (ca): 500 kr

Moderkort:
AMD 760G Chipset Micro ATX Socket AM3+
Pris från (ca): 600 kr

Nätaggregat:
Minst 400W med 1 st 6-pin PCIe-kontakt.
Pris från (ca): 500 kr

Chassi:
Stöd för formfaktor Micro ATX - Välj efter egen smak
Pris från (ca): 500 kr

Priser & Utbud:
Om du vill undersöka utbudet och jämföra priser för komponenterna som ingår i denna "Gaming Dator - Stationär" rekommenderar vi att du antingen går in direkt till Dustins webshop (se länken längst upp på denna sida) alternativt på en prisjämförelsesajt som t.ex. Prisjakt. För dig som istället letar efter en färdigbyggd stationär gaming dator med liknande eller bättre prestanda föreslår vi att du även denna gång börjar med att ta en närmare titt på Dustins utbud (se länken längst upp på denna sida) alternativt på MediaMarkts utbud av speldatorer. Datorbutiken Inet erbjuder också tjänsten "montering och test av dator med valfria komponenter" för dig som vill ha möjlighet att välja valfria delar men inte vill bygga ihop speldatorn på egen hand. Vi önskar dig stort lycka till med gaming PC-köpet!

Totalpris för "Gaming Dator - Stationär" från ca 5 500 kr