Extrem Gaming Dator / Speldator / PC

På den här sidan ger vi förslag på prisvärda komponenter till en extrem speldator (stationär) för dig som vill bygga ihop gaming datorn på egen hand alternativt låta någon bekant eller butik bygga åt dig. 

OBS: Den här sidan uppdateras inte längre. Vänligen gå till denna sajts startsida istället som du enklast hittar till genom att klicka på följande länk: Köpa Speldator (eller genom att klicka på logon längst upp till vänster på denna sajt)! Tack, och vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av extrem gaming dator år 2017!

Vill du hellre köpa en färdigbyggd extrem stationär speldator med liknande eller bättre prestanda? Då rekommenderar vi att du till att börja med tar en närmare titt på Dustins breda och prisvärda utbud av extrema stationära speldatorer! Osäker på vilken av dessa gaming datorer du ska välja? Då vill vi tipsa om att hålla utkik efter kampanjpriser och att i första hand jämföra grafikkorten mellan de olika modellerna. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel!

Givetvis erbjuder väletablerade Dustin även ett brett och prisvärt sortiment av extrema bärbara speldatorer för dig som i första hand prioriterar mobilitet, utseende och låg strömförbrukning, datorkomponenter för dig som vill bygga ihop din egen stationära gaming dator samt en stor mängd annan utrustning för gamern! Dustin grundades 1984 och är idag en av Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter!

Om Extrem Speldator

"Extrem Speldator" passar dig med mycket stor plånbok och som vill kunna köra de mest krävande PC-spelen på höga eller mycket höga grafikinställningar i 4K UHD-upplösning, alternativt på högsta grafikinställningar i Quad HD-upplösning i kombination med mycket hög FPS (ca 60 FPS eller mer, beroende på hur krävande spelet i fråga är). Du vill ha bästa möjliga spelprestanda för pengarna, utan kompromisser. "Extrem Speldator" blir helt enkelt vad namnet antyder - En extrem stationär speldator!

Eftersom priser och utbud på datorkomponenter ständigt förändras listar vi inga specifika tillverkare/modeller för de valda delarna. Tänk på att endast köpa från seriösa/välkända butiker (vi rekommenderar Dustin) och att alltid räkna in eventuella fraktkostnader. Listan på seriösa butiker och mer information om vad du ska tänka på när du ska köpa respektive datorkomponent finner du på startsidan för denna sajt som du enklast hittar till genom att klicka på följande länk: Extrema Speldatorer

Glöm inte att köpa till följande (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet samt kringutrustning såsom bildskärm, tangentbord, mus och högtalare/headset.

Vi strävar efter att gå igenom våra förslag på komponenter ca 1-3 gånger per kvartal.
Delarna till denna "Extrem Speldator" blev senast uppdaterade: 2016-04-21.

Extrem Speldator - Delar

Processor:
Intel Core i7 4790K/6700K 4,0GHz Socket 1150/1151 Box
Pris från (ca): 3000 kr

Grafikkort:
2 st GeForce GTX 980 Ti 6GB
Pris från (ca): 13000 kr

Internminne:
16-32GB DDR3/DDR4
Pris från (ca): 700 kr

SSD:
500-1000GB (ca)
Pris från (ca): 1300 kr

Hårddisk 3,5" (om du behöver mer lagringsutrymme):
1000GB eller mer
Pris från (ca): 500 kr

Moderkort:
Intel Z97/Z170 Chipset ATX Socket 1150/1151
2 st PCIe 3.0 x16 (dubbelt x8-läge)
Pris från (ca): 1000 kr

Nätaggregat:
Minst 700W med 4 st 6+2-pin PCIe-kontakter
Pris från (ca): 1000 kr

Chassi:
Stöd för formfaktor ATX - Välj efter egen smak (fulltower rekommenderas)
Pris från (ca): 1000 kr

Processorkylare:
Cooler Master Hyper 212 Evo
Pris från (ca): 350 kr

Priser & Utbud:

Om du vill undersöka utbudet och jämföra priser för delarna som ingår i denna "Extrem Stationär Gaming-PC" föreslår vi att du antingen går in direkt till Dustins webshop (via någon av länkarna längst upp på denna sida och klicka dig sedan vidare till kategorin "datorkomponenter") alternativt på en prisjämförelsesajt som t.ex. Prisjakt. För dig som istället letar efter en färdigbyggd extrem stationär eller bärbar speldator med liknande eller bättre prestanda föreslår vi att du även denna gång börjar med att ta en närmare titt på Dustins breda och prisvärda utbud (via någon av länkarna längst upp på denna sida) alternativt på MediaMarkts sortiment av extrema gamingdatorer. För dig som vill ha möjlighet att köpa valfria delar men inte känner för att bygga ihop speldatorn på egen hand erbjuder datorbutiken Inet tjänsten "montering och test av dator med valfria komponenter". Vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av gamingdator år 2019! Ha det gott och missa inte våra förslag på länkarna ovan!

Totalpris för "Extrem Speldator" från ca 20 000 kr

Chassi till en extrem stationär gaming dator

Bilden ovan visar modellen "Core 2500" från Fractal Design. Det är ett gediget och prisvärt chassi med gott om utrymme som vi rekommenderar till dig som vill bygga en egen extrem stationär gaming dator. Denna modell kommer bland annat utrustad med 2 st 120 mm-fläktar, vilket ger ett bra förhållande mellan kylning och ljudnivå. Chassit har i dagsläget ett pris från ca 500 kr.

Denna sida blev senast uppdaterad: 2019