Extrem Gaming Dator / Speldator / PC

Har du planer på att köpa en ny extrem gaming dator (gaminglaptop eller stationär) 2019 men inte riktigt vet vilken gaming-PC du ska välja? Då har du kommit helt rätt! På den här sidan ger vi två förslag på extrema speldatorer (desktop och bärbar) för dig som vill ha en färdigbyggd från välkänd datorbutik. Givetvis till ett bra pris och med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 60 dagars öppet köp!

OBS! Den här sidan uppdateras inte längre. Vänligen gå till någon av följande sidor istället: stationär gamingdator och gaminglaptop. Tack, och vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av extrem speldator! Ha det gott!

För dig som har planer på att köpa en ny extrem stationär gaming dator föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på Rea-priser hos Dustin Home som är mycket prisvärda och extrema speldatorer med bland annat Intel Core i5/i7-processorer, NVIDIA GeForce GTX/RTX-grafik, Solid State Drive (SSD) och 8 GB RAM eller mer! Windows 10 ingår i alla modeller. Några av marknadens bästa stationära gaming dator-köp! Inhandlas online via länken ovan! Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 60 dagars öppet köp! Tänk på att rea-priserna kan vara tidsbegränsade och lagret begränsat. Först till kvarn!

För dig som istället har planer på att köpa en ny extrem bärbar speldator föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på Rea-priser hos Dustin Home som är mycket prisvärda och extrema gaminglaptops med bland annat Intel Core i5/i7-processorer, NVIDIA GeForce GTX/RTX-grafik, Solid State Drive (SSD) och 8 GB RAM eller mer! Windows 10 ingår i alla modeller. Några av marknadens bästa bärbara gaming dator-köp! Inhandlas online via länken ovan! Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 60 dagars öppet köp! Tänk på att rea-priserna kan vara tidsbegränsade och lagret begränsat. Först till kvarn!

Om extrema gaming dator-köpen

Om våra förslag på länkarna ovan av någon anledning inte faller dig i smaken (du kanske letar efter en ännu extremare speldator?) föreslår vi att du tar en titt på MediaMarkts kompletta utbud av stationära resp. bärbara gaming-PC alt. vår kompletta lista över marknadens bästa gaming dator-köp just nu!

Givetvis erbjuder väletablerade MediaMarkt ett brett och prisvärt sortiment av bra och billiga datorkomponenter för dig som hellre vill bygga ihop din egen stationära speldator (se vårt förslag längre ned på denna sida). MediaMarkt grundades redan 1979 och är en idag Europas största företag inom sin bransch!

Givetvis erbjuder MediaMarkt även alla typer av gamingtillbehör som du kan tänkas att behöva som t.ex. skärmar, tangentbord, stolar, bord, headsets, högtalare, möss, musmattor, ratt & spelkontroller och mycket mer!

Extrem stationär gaming dator eller gaminglaptop?

En extrem stationär speldator rekommenderar vi till dig som vill ha maximal prestanda för pengarna, bästa möjliga spelupplevelse, enkelt vill kunna att byta ut delar och genomföra uppgraderingar samt inte har något större behov av att ta med dig / flytta runt gaming datorn mellan t.ex. hemmet och polarna (finns dock små gaming-PC med en vikt på knappt över 3 kilo, t.ex. Trident 3 från MSI).

En extrem bärbar speldator rekommenderas till dig som i första hand prioriterar faktorer som mobilitet, utseende och låg strömförbrukning. Prestanda är något du generellt sett inte behöver oroa dig för, så länge du köper en gaminglaptop med SSD, grafikkort med minst 3 GB grafikminne och inte har något behov av att kunna köra de senaste spelen på högsta grafikinställningarna.

Vad ska jag tänka på vid köp av extrem gaminglaptop?

När du ska köpa en ny extrem bärbar speldator är det viktigaste att hålla utkik efter kampanjpriser, se till så att det ingår en SSD samt i första hand jämföra grafikkortet mellan de olika gaminglaptops. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny extrem bärbar gaming dator är bland annat följande: Processor, internminne (RAM), skärm (storlek / upplösning / uppdateringsfrekvens / responstid), anslutningar, tjocklek, vikt, lagringsenheter / lagringsutrymme och batteritid. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull gaminglaptop för dina behov. Hellre en för snabb bärbar speldator än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan!

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Mus, musmatta, tangentbord, gamingstol, gamingbord, högtalare och headset.

Vad ska jag tänka på vid köp av extrem stationär speldator?

När du ska köpa en ny extrem stationär gaming dator är det viktigaste att hålla utkik efter rea-priser, se till så att det ingår en SSD samt i första hand jämföra grafikkortet mellan de olika gaming-PC. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel! Grafikkortet kan förvisso bytas ut i de flesta fall, men tänk på att garantin kan påverkas!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny extrem stationär speldator är bland annat följande: Processor, internminne (RAM), lagringsenheter / lagringsutrymme och anslutningar. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull gaming dator för dina behov. Hellre en för snabb gaming-PC än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan!

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, musmatta, tangentbord, högtalare, headset, gamingstol och gamingbord.

Extrem Stationär Gaming-PC - Bygga själv

På den här sidan ger vi förslag på delar som passar bra tillsammans till en prisvärd och extrem stationär speldator för dig som vill bygga ihop din gaming dator på egen hand alternativt låta någon bekant eller datorbutik bygga åt dig.

"Extrem Stationär Gaming-PC" passar dig med mycket stor plånbok och som vill kunna köra de mest krävande PC-spelen på höga eller mycket höga grafikinställningar i 4K UHD-upplösning, alternativt på högsta grafikinställningar i Quad HD-upplösning i kombination med mycket hög FPS (ca 60 FPS eller mer, beroende på hur krävande spelet i fråga är). Du vill ha bästa möjliga spelprestanda för pengarna, utan kompromisser. "Extrem Stationär Gaming-PC" blir helt enkelt vad namnet antyder - En gamingdesktop med superhög prestanda!

Eftersom priser och utbud på datorkomponenter ständigt förändras listar vi inga specifika tillverkare/modeller för de valda delarna. Tänk på att endast köpa från seriösa/välkända butiker (vi rekommenderar MediaMarkt) och att alltid räkna in eventuella fraktkostnader. Listan på seriösa butiker och mer information om vad du ska tänka på när du ska köpa respektive datorkomponent finner du på startsidan för denna sajt (som du enklast hittar till genom att klicka på logon längst upp).

Vi strävar efter att gå igenom våra förslag på komponenter ca 1-3 gånger per kvartal.
Delarna till denna "Extrem Stationär Gaming-PC" blev senast uppdaterade: 2016-04-21.

Extrem Stationär Gaming-PC - Delar

Processor:
Intel Core i7 4790K/6700K 4,0GHz Socket 1150/1151 Box
Pris från (ca): 3000 kr

Grafikkort:
2 st GeForce GTX 980 Ti 6GB
Pris från (ca): 13000 kr

Internminne:
16-32GB DDR3/DDR4
Pris från (ca): 700 kr

SSD:
500-1000GB (ca)
Pris från (ca): 1300 kr

Hårddisk 3,5" (om du behöver mer lagringsutrymme):
1000GB eller mer
Pris från (ca): 500 kr

Moderkort:
Intel Z97/Z170 Chipset ATX Socket 1150/1151
2 st PCIe 3.0 x16 (dubbelt x8-läge)
Pris från (ca): 1000 kr

Nätaggregat:
Minst 700W med 4 st 6+2-pin PCIe-kontakter
Pris från (ca): 1000 kr

Chassi:
Stöd för formfaktor ATX - Välj efter egen smak (fulltower rekommenderas)
Pris från (ca): 1000 kr

Processorkylare:
Cooler Master Hyper 212 Evo
Pris från (ca): 350 kr

Priser & Utbud:

Om du vill undersöka utbudet och jämföra priser för delarna som ingår i denna "Extrem Stationär Gaming-PC" föreslår vi att du antingen går in direkt till Dustins webshop (via någon av länkarna längst upp på denna sida och klicka dig sedan vidare till kategorin "datorkomponenter") alternativt på en prisjämförelsesajt som t.ex. Prisjakt. För dig som istället letar efter en färdigbyggd extrem stationär eller bärbar speldator med liknande eller bättre prestanda föreslår vi att du även denna gång börjar med att ta en närmare titt på Dustins breda och prisvärda utbud (via någon av länkarna längst upp på denna sida) alternativt på MediaMarkts sortiment av extrema gaming datorer. För dig som vill ha möjlighet att köpa valfria delar men inte känner för att bygga ihop speldatorn på egen hand erbjuder datorbutiken Inet tjänsten "montering och test av dator med valfria komponenter". Vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av gaming dator år 2019! Ha det gott och missa inte våra förslag på länkarna ovan!

Totalpris för "Extrem Stationär Gaming-PC" från ca 20 000 kr

Chassi till en extrem gamingdator

Bilden ovan visar modellen "Core 2500" från Fractal Design. Det är ett gediget och prisvärt chassi med gott om utrymme som vi rekommenderar till dig som vill bygga en egen extrem stationär gaming dator. Denna modell kommer bland annat utrustad med 2 st 120 mm-fläktar, vilket ger ett bra förhållande mellan kylning och ljudnivå. Chassit har i dagsläget ett pris från ca 500 kr.

Denna sida blev senast uppdaterad: 2019