Bra Gaming Dator / Speldator / PC - Stationär & Laptop

Har du planer på att köpa en ny bra gamingdator (stationär eller gaminglaptop) och vill veta vilken gaming-PC som är mest prisvärd? Då är vårt förslag att du tar en titt på vår lista nedan över de bästa köpen av bra speldatorer just nu!

Bästa speldator-köpen just nu (rea):

Stationär >Lenovo IdeaCentre T540
Laptop > ASUS ROG Strix G531GV

Se även:

> Vårt förslag på en billig gamingdator för dig som har en tunnare plånbok.
> Dustins kompletta utbud av färdigbyggda gaming-PC (via länkarna ovan).
> Dustins utbud av datorkomponenter för dig som vill bygga din egen dator.

Mer info:

> Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 2 mån öppet köp!
> Rea-priserna kan vara tidsbegränsade och lagret begränsat. Först till kvarn!
> Tänk på att du även kan behöva skaffa nya datortillbehör (om behov finns).
> Listan senast uppdaterad 2019-12-06.

Om bästa gamingdator-köpen

För att hamna på listan ovan över de bästa speldator-köpen just nu krävs (utöver bra pris / rea) att datorn kommer utrustad med snabb processor från Intel (Core i5 / Core i7) eller AMD (Ryzen), Solid State Drive (SSD), kraftfullt grafikkort (NVIDIA GeForce GTX/RTX), minst 8 GB RAM, gediget chassi med bra kylning samt är färdigbyggd. Ofta har dessa gaming-PC dessutom mekanisk hårddisk (utöver SSD) och 16 GB RAM! Givetvis ingår även operativsystem (Windows 10). Ett annat krav är att datorn måste kunna köpas online från välkänd datorbutik. Vi väljer bara gamingdatorer från kända tillverkare som t.ex. Acer, Asus, Corsair, HP, Lenovo, MSI och Razer, så att du kan vara säker på att speldatorn håller bra kvalitet.

Vilken gaming-PC ska jag köpa?

Har du tagit en närmare titt på våra förslag på länkarna ovan (bästa gamingdator-köpen just nu) samt Dustins kompletta utbud av prisvärda stationära och bärbara speldatorer men ändå dig lite osäker på vilken ny bra gaming-PC du ska köpa? Då föreslår vi att du håller utkik efter rea-priser, jämför rea-priser med ord. pris (det vill säga hur mycket pengar du sparar) samt i första hand jämför grafikkorten mellan de olika gamingdatorerna. Grafikkortet är nämligen den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel, i synnerhet om du kör högre upplösning än Full HD (1920 x 1080)!

Andra saker som är viktiga att jämföra i en speldator är processor, RAM-minne, lagring (typ/storlek) och för gaminglaptops även skärm, mått, vikt och batteritid. Håller du även utkik efter "bäst i test" och "rekommenderad" så kan du vara så gott som säker på att du gör ett bra gaming-PC-klipp online.

Tillbehör till gamingdatorn

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande datortillbehör (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, musmatta, tangentbord, högtalare, headset, stol och bord. Vi rekommenderar att du införskaffar detta från Dustin (via länken ovan).

Ingen speldator som passar?

För dig som har planer på att köpa en ny bra stationär gamingdator föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på modellen på länken ovan som är en mycket prisvärd och bra speldator med bland annat Intel Core i5/i7-processor, NVIDIA GeForce GTX/RTX-grafik, Solid State Drive (SSD) och 8 GB RAM eller mer! Windows 10 ingår i alla modeller. Ett av marknadens bästa stationära gamingdator-köp! Inhandlas online via länken ovan! Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 60 dagars öppet köp! Tänk på att rea-priserna kan vara tidsbegränsade och lagret begränsat. Först till kvarn!

För dig som istället har planer på att köpa en ny bra bärbar speldator föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på modellen på länken ovan som är en mycket prisvärd och bra gaminglaptop med bland annat Intel Core i5/i7-processorer, NVIDIA GeForce GTX/RTX-grafik, Solid State Drive (SSD), Full HD-skärm och 8 GB RAM eller mer! Windows 10 ingår i alla modeller. Ett av marknadens bästa bärbara gamingdator-köp! Inhandlas online via länken ovan! Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 60 dagars öppet köp! Tänk på att rea-priserna kan vara tidsbegränsade och lagret begränsat. Först till kvarn!

Om våra förslag på länkarna ovan samt Dustins kompletta utbud av prisvärda stationära och bärbara gaming-PC av någon anledning inte faller dig i smaken (du kanske letar efter en ännu bättre speldator?) föreslår vi att du istället tar en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av bra gamingdatorer alt. vårt förslag på en billig dator för spel (som du enklast hittar till via länken längre upp på denna sida).

Givetvis erbjuder väletablerade MediaMarkt ett brett och prisvärt sortiment av bra och billiga datorkomponenter för dig som hellre vill bygga ihop din egen stationära speldator (se vårt förslag längre ned på denna sida). MediaMarkt grundades redan 1979 och är en idag Europas största företag inom sin bransch!

Givetvis erbjuder MediaMarkt även alla typer av gamingtillbehör som du kan tänkas att behöva som t.ex. skärmar, tangentbord, stolar, bord, headsets, högtalare, möss, musmattor, ratt & spelkontroller och mycket mer!

Bra stationär gamingdator eller gaminglaptop?

En bra stationär speldator rekommenderar vi till dig som vill ha maximal prestanda för pengarna, bästa möjliga spelupplevelse, enkelt vill kunna att byta ut delar och genomföra uppgraderingar samt inte har något större behov av att ta med dig / flytta runt gamingdatorn mellan t.ex. hemmet och polarna (finns dock små gaming-PC med en vikt på knappt över 3 kilo, t.ex. Trident 3 från MSI).

En bra bärbar speldator rekommenderas till dig som i första hand prioriterar faktorer som mobilitet, utseende och låg strömförbrukning. Prestanda är något du generellt sett inte behöver oroa dig för, så länge du köper en gaminglaptop med SSD, grafikkort med minst 3 GB grafikminne och inte har något behov av att kunna köra de senaste spelen på högsta grafikinställningarna.

Vad ska jag tänka på vid köp av bra gaminglaptop?

När du ska köpa en ny bra bärbar speldator är det viktigaste att hålla utkik efter kampanjpriser, se till så att det ingår en SSD samt i första hand jämföra grafikkortet mellan de olika gaminglaptops. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny bra bärbar gamingdator är bland annat följande: Processor, internminne (RAM), skärm (storlek / upplösning / uppdateringsfrekvens / responstid), anslutningar, tjocklek, vikt, lagringsenheter / lagringsutrymme och batteritid. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull gaminglaptop för dina behov. Hellre en för snabb bärbar speldator än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan!

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Mus, musmatta, tangentbord, gamingstol, gamingbord, högtalare och headset.

Vad ska jag tänka på vid köp av bra stationär speldator?

När du ska köpa en ny bra stationär gamingdator är det viktigaste att hålla utkik efter rea-priser, se till så att det ingår en SSD samt i första hand jämföra grafikkortet mellan de olika gaming-PC. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel! Grafikkortet kan förvisso bytas ut i de flesta fall, men tänk på att garantin kan påverkas!

Andra delar eller faktorer som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en ny bra stationär speldator är bland annat följande: Processor, internminne (RAM), lagringsenheter / lagringsutrymme och anslutningar. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull gamingdator för dina behov. Hellre en för snabb gaming-PC än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan!

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, musmatta, tangentbord, högtalare, headset, gamingstol och gamingbord.

Köpa färdigbyggd eller bygga egen bra stationär speldator?

Färdigbyggd

Fördelen med att köpa en bra färdigbyggd stationär gamingdator är att behöver du inte vara så kunnig inom området datorkomponenter. Du kan vara säker på (i de flesta fall) att du får en bra gaming-PC som fungerar felfritt. Uppstår det några problem har du garanti på hela speldatorn. Det du ska ha i åtanke när du köper en färdigbyggd bra stationär gamingdator är att jämföra grafikkorten som ingår eftersom det är denna komponent som har störst betydelse för vilken prestanda du får i spel. Det bästa valet är generellt sett alltså den gaming-PC som har det mest kraftfullla grafikkortet.

Bygga egen

Om du lockas av att kunna köpa exakt vilka komponenter du vill och eventuellt spara lite pengar, kan det vara en god idé att bygga ihop en egen bra stationär speldator. Utbudet av datordelar är dock mycket stort vilket innebär att det inte är helt enkelt att veta vilka komponenter som ger bästa möjliga prestanda för pengarna och vilka delar man ska undvika. Det här alternativet passar med andra ord bäst för avancerade användare och för den som är lite mer insatt inom området.

Se även:

Ta gärna en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av bra gaminglaptops som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan:
https://www.mediamarkt.se/sv/category/_gaming-laptop-597008.html

Ta gärna en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av bra stationära gamingdatorer som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan:
https://www.mediamarkt.se/sv/category/_gaming-station%C3%A4r-597009.html

Ta gärna en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av bra gamingtillbehör som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan:
https://www.mediamarkt.se/sv/category/_gaming-510356.html

 

OBS! Nedan info uppdateras för närvarande inte!

Bra Stationär Gaming-PC - Bygga själv

På den här sidan ger vi förslag på delar som passar utmärkt tillsammans till en prisvärd och bra stationär speldator för dig som vill bygga ihop din gamingdator på egen hand alternativt låta någon bekant eller datorbutik bygga åt dig.

"Bra Stationär Gaming-PC" passar dig med stor plånbok och som vill kunna köra de senaste datorspelen på högsta grafikinställningar i Full HD-upplösning (1920 x 1080), mycket höga grafikinställningar i Quad HD-upplösning (2560 x 1440), alternativt på medel grafikinställningar i 4K Ultra HD-upplösning (3840 x 2160). Alla tre alternativ i kombination med schysst flyt (cirka 60 FPS eller mer, beroende på spel). Du vill ha bästa möjliga spelprestanda för pengarna, utan kompromisser. "Bra Stationär Gaming-PC" blir helt enkelt vad namnet antyder - En snabb gamingdesktop!

Eftersom priser och utbud på datorkomponenter ständigt förändras listar vi inga specifika tillverkare/modeller för de valda delarna. Tänk på att endast köpa från seriösa och välkända butiker (vi rekommenderar MediaMarkt) och att alltid räkna in ev. fraktkostnader. Listan på seriösa butiker och mer info om vad du ska tänka på när du ska köpa respektive datorkomponent finner du på startsidan för denna sajt som du enklast hittar till genom att klicka på logon längst upp.

Vi strävar efter att gå igenom våra förslag på delar cirka 1-2 gånger per kvartal.
Delarna till "Bra Stationär Gaming-PC" blev senast uppdaterade: 2017-02-13.

Bra Stationär Gaming-PC - Delar

Processor:

Intel Core i5 6500 3,2 GHz / i5 6600 3,3 GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i5 7400 3,0 GHz / i5 7500 3,4 GHz / i5 7600 3,5 GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i5 6600K 3,5 GHz Socket 1151 Box (upplåst multipel för överklock) alt.
Intel Core i5 7600K 3,8 GHz Socket 1151 Box (upplåst multipel för överklock) alt.
Intel Core i7 6700 3,4 GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i7 7700 3,6 GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i7 6700K 4,0 GHz Socket 1151 Box (upplåst multipel för överklock) alt.
Intel Core i7 7700K 4,2 GHz Socket 1151 Box (upplåst multipel för överklock) alt.
Intel Core i7 4790K 4,0 GHz Socket 1150 Box (upplåst multipel för överklock)
Pris från (ca): 2100 kr

Grafikkort:

GeForce GTX 1060 3GB/6GB alt.
GeForce GTX 1070 8GB alt.
GeForce GTX 1070 Ti 8GB alt.
GeForce GTX 1080 8GB alt.
GeForce GTX 1080 Ti 11GB
Pris från (ca): 2300 kr

Internminne:

16GB DDR3 / DDR4 eller mer
Pris från (ca): 1000 kr

SSD:

240GB eller mer
Pris från (ca): 800 kr

Hårddisk 3,5" (om du behöver mer lagringsutrymme):

1000GB eller mer
Pris från (ca): 500 kr

Moderkort:

Intel B150 / B250 Chipset Micro ATX Socket 1151 alt.
Intel Z170 / Z270 Chipset ATX Socket 1151 alt.
Intel Z97 Chipset ATX Socket 1150 (endast för Core i7 4790K)
Pris från (ca): 700 kr

Nätaggregat:

Minst 550W med 1-2 st 6+2-pin PCIe-anslutningar (beroende på grafikkort)
Pris från (ca): 600 kr

Chassi:

Stöd för formfaktor Micro ATX alt. ATX (beroende på chipset) - Välj efter egen smak
Pris från (ca): 500 kr

Processorkylare (krav för Intels "K"-modeller):

Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 eller annan populär kylare
Pris från (ca): 200 kr

Priser & Utbud:

Om du vill undersöka utbudet och jämföra priser för delarna som ingår i denna "Bra Stationär Gaming-PC" föreslår vi att du antingen går in direkt till Dustins webshop (via någon av länkarna längst upp på denna sida och klicka dig sedan vidare till kategorin "datorkomponenter") alternativt på en prisjämförelsesajt som t.ex. Prisjakt. För dig som istället letar efter en färdigbyggd bra stationär eller bärbar speldator med liknande eller bättre prestanda föreslår vi att du även denna gång börjar med att ta en närmare titt på Dustins breda och prisvärda utbud (via någon av länkarna längst upp på denna sida) alternativt på MediaMarkts sortiment av bra gamingdatorer. För dig som vill ha möjlighet att köpa valfria delar men inte känner för att bygga ihop speldatorn på egen hand erbjuder datorbutiken Inet tjänsten "montering och test av dator med valfria komponenter". Vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av gamingdator år 2019! Ha det gott och missa inte våra förslag på länkarna ovan!

Totalpris för "Bra Stationär Gaming-PC" från ca 8 000 kr

Chassi till en bra gamingdator

Bilden ovan visar "Fractal Design Core 2500" som är ett gediget och prisvärt chassi med gott om utrymme som vi rekommenderar till dig som vill bygga ihop en egen bra stationär gaming-PC. Denna modell är bland annat utrustad med 2 st 120 mm-fläktar, vilket ger ett utmärkt förhållande mellan kylning och ljudnivå. Chassit har i dagsläget ett pris från ca 500 kr.

Denna sida blev senast uppdaterad: 2019