Letar du efter en bra speldator men inte riktigt vet vilken du ska köpa? Då har du kommit alldeles rätt! På den här sidan ger vi två förslag på bra gamingdatorer (stationär & bärbar) för dig som vill köpa en färdigbyggd från välkänd datorbutik. Givetvis med snabb leverans, fri frakt, säker betalning och 30 dagars öppet köp!

För dig som letar efter en ny bra stationär speldator föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på LENOVO Legion T530 Tower som är en mycket prisvärd och bra gamingdator med bland annat en 6-kärnig Intel Core i5-processor och NVIDIA GeForce GTX 1060-grafik. Operativsystemet Windows 10 ingår. Ett av marknadens bästa stationära speldator-köp! Inhandlas från butiken via länken ovan!

För dig som hellre vill köpa en ny bra bärbar speldator föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på LENOVO Legion Y530 som är en mycket prisvärd och bra gaming-laptop med bland annat en Intel Core i5-processor och NVIDIA GeForce GTX 1060-grafikkort. Operativsystemet Windows 10 Home ingår. Ett av marknadens bästa bärbara speldator-köp! Inhandlas från butiken via länken ovan!

Om våra förslag på länkarna ovan av någon anledning inte faller dig i smaken (du kanske letar efter en billigare bra dator för gaming?) föreslår vi att du tar en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av bra stationära resp. bärbara speldatorer alt. vår fullständiga lista över marknadens bästa speldator-köp just nu (se startsidan)!

Håll utkik efter kampanjpriser och jämför i första hand grafikkorten mellan de olika modellerna. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel! Grafikkortet kan förvisso bytas ut i de flesta fall, men tänk på att garantin kan påverkas! Andra delar som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en bra bärbar eller stationär gamingdator är bland annat: Processor, minne och lagringsenheter / lagringsutrymme. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull modell för dina behov. Hellre en för snabb gaming PC än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan!

Givetvis erbjuder väletablerade datorbutiker även ett brett och prisvärt sortiment av bra och billiga datordelar för dig som hellre vill bygga ihop din egen stationära gamingdator (se vårt förslag nedan) samt en stor mängd annan utrustning för gamern! Dustin som exempel grundades år 1984 och är idag en av Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter! Försäljning till privatkunder sker via Dustin Home.

Stationär eller bärbar gamingdator?

En stationär speldator rekommenderas till dig som vill ha maximal prestanda för pengarna, bästa möjliga spelupplevelse samt enkelt vill kunna att byta ut delar och genomföra uppgraderingar. En gaminglaptop rekommenderas till dig som i första hand prioriterar faktorer som mobilitet, utseende och låg strömförbrukning.

OBS! Nedan info uppdateras ej längre!

Bygga egen bra stationär speldator?

På den här sidan ger vi förslag på prisvärda delar som passar utmärkt tillsammans till en bra speldator (stationär) för dig som vill bygga ihop din gamingdator på egen hand alternativt låta någon bekant eller datorbutik bygga åt dig.

"Bra Speldator - Stationär" passar dig med stor plånbok och som vill kunna köra de senaste PC-spelen på högsta grafikinställningar i Full HD-upplösning (1920x1080), mycket höga grafikinställningar i Quad HD-upplösning (2560x1440), alternativt på medel grafikinställningar i 4K Ultra HD-upplösning (3840x2160). Alla tre alternativ i kombination med schysst flyt (cirka 60 FPS eller mer, beroende på spel). Du vill ha bästa möjliga spelprestanda för pengarna, utan kompromisser. "Bra Speldator - Stationär" blir helt enkelt vad namnet antyder - En bra stationär speldator!

Eftersom priser och utbud på datorkomponenter ständigt förändras listar vi inga specifika tillverkare/modeller för de valda delarna. Tänk på att endast köpa från seriösa och välkända butiker (vi rekommenderar Dustin) och att alltid räkna in ev. fraktkostnader. Listan på seriösa butiker och mer info om vad du ska tänka på när du ska köpa respektive datorkomponent finner du på startsidan för denna sajt som du enklast hittar till genom att klicka på följande länk:

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, tangentbord och högtalare/headset.

Vi strävar efter att gå igenom våra förslag på delar cirka 1-2 gånger per kvartal.
Delarna till "Bra Speldator - Stationär" blev senast uppdaterade: 2017-02-13.

Bra Speldator - Stationär - Delar

Processor:
Intel Core i5 6500 3,2GHz / i5 6600 3,3GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i5 7400 3,0GHz / i5 7500 3,4GHz / i5 7600 3,5GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i5 6600K 3,5GHz Socket 1151 Box (upplåst multipel för överklockning) alt.
Intel Core i5 7600K 3,8GHz Socket 1151 Box (upplåst multipel för överklockning) alt.
Intel Core i7 6700 3,4GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i7 7700 3,6GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i7 6700K 4,0GHz Socket 1151 Box (upplåst multipel för överklockning) alt.
Intel Core i7 7700K 4,2GHz Socket 1151 Box (upplåst multipel för överklockning) alt.
Intel Core i7 4790K 4,0GHz Socket 1150 Box (upplåst multipel för överklockning)
Pris från (ca): 2100 kr

Grafikkort:
GeForce GTX 1060 3GB/6GB alt.
GeForce GTX 1070 8GB alt.
GeForce GTX 1070 Ti 8GB alt.
GeForce GTX 1080 8GB alt.
GeForce GTX 1080 Ti 11GB
Pris från (ca): 2300 kr

Internminne:
16GB DDR3/DDR4 eller mer
Pris från (ca): 1000 kr

SSD:
240GB eller mer
Pris från (ca): 800 kr

Hårddisk 3,5" (om du behöver mer lagringsutrymme):
1000GB eller mer
Pris från (ca): 500 kr

Moderkort:
Intel B150 / B250 Chipset Micro ATX Socket 1151 alt.
Intel Z170 / Z270 Chipset ATX Socket 1151 alt.
Intel Z97 Chipset ATX Socket 1150 (endast för Core i7 4790K)
Pris från (ca): 700 kr

Nätaggregat:
Minst 550W med 1-2 st 6+2-pin PCIe-anslutningar (beroende på grafikkort)
Pris från (ca): 600 kr

Chassi:
Stöd för formfaktor Micro ATX alt. ATX (beroende på chipset) - Välj efter egen smak
Pris från (ca): 500 kr

Processorkylare (krav för Intels "K"-modeller):
Arctic Freezer 7 Pro Rev. 2 eller annan populär kylare
Pris från (ca): 200 kr

Priser & Utbud:
Om du vill undersöka utbudet och jämföra priser för delarna som ingår i denna "Bra Speldator - Stationär" föreslår vi att du antingen går in direkt till Dustins webshop (via någon av länkarna längst upp på denna sida och klicka dig sedan vidare till kategorin "datorkomponenter") alternativt på en prisjämförelsesajt som t.ex. Prisjakt. För dig som istället letar efter en färdigbyggd bra stationär eller bärbar speldator med liknande eller bättre prestanda föreslår vi att du även denna gång börjar med att ta en närmare titt på Dustins breda och prisvärda utbud (via någon av länkarna längst upp på denna sida) alternativt på MediaMarkts sortiment av bra speldatorer. För dig som vill ha möjlighet att köpa valfria delar men inte känner för att bygga ihop gamingdatorn på egen hand erbjuder datorbutiken Inet tjänsten "montering och test av dator med valfria https://www.xn--bstaspeldatorn-5hb.se/speldator.htmlkomponenter". Vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av speldator år 2017! Ha det gott och missa inte våra förslag på länkarna ovan!

Totalpris för "Bra Speldator - Stationär" från ca 8 000 kr

Chassi till bra stationär speldator

Chassi till en bra stationär dator för gaming

Bilden ovan visar "Fractal Design Core 2500" som är ett gediget och prisvärt chassi med gott om utrymme som vi rekommenderar till dig som vill bygga ihop en egen bra stationär gamingdator. Denna modell är bland annat utrustad med 2 st 120 mm-fläktar, vilket ger ett utmärkt förhållande mellan kylning och ljudnivå.

Se även:

För dig som har lite mindre pengar att röra dig med föreslår vi att du tar en närmare titt på "Billig Speldator" som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan.
http://www.bästaspeldatorn.se/speldator.html

Ta gärna en närmare titt på Media Markts kompletta utbud av bra gaminglaptops som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan:
https://www.mediamarkt.se/sv/category/_gaming-laptop-597008.html

Ta gärna en närmare titt på Media Markts kompletta utbud av bra stationära gamingdatorer som du enklast hittar till genom att klicka på länken nedan:
https://www.mediamarkt.se/sv/category/_gaming-station%C3%A4r-597009.html

Bra Speldator / Gamingdator senast uppdaterad: 2018