Har du planer på att köpa en ny billig stationär speldator? Då föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på HP Pavilion 570-p081no som är en mycket prisvärd och billig gamingdator med bland annat en Intel Core i5-processor och NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti-grafik. Operativsystemet Windows 10 ingår. Ett av marknadens bästa stationära speldator-köp! Inhandlas från butiken via länken ovan!

Vill du hellre köpa en ny billig bärbar speldator? Då föreslår vi att du i första hand tar en närmare titt på ASUS FX553VD-DM1129T som är en mycket prisvärd och billig gaming-laptop med bland annat en Intel Core i5-processor och NVIDIA GeForce GTX 1050-grafik. Operativsystemet Windows 10 Home ingår. Ett av marknadens bästa bärbara speldator-köp! Inhandlas från butiken via länken ovan!

Om våra förslag på länkarna ovan av någon anledning inte faller dig i smaken (du kanske letar efter en billigare dator för gaming?) föreslår vi att du tar en närmare titt på MediaMarkts kompletta utbud av billiga stationära resp. bärbara speldatorer alt. vår fullständiga lista över marknadens bästa speldator-köp just nu!

Håll utkik efter kampanjpriser och jämför i första hand grafikkorten mellan de olika modellerna. Grafikkortet är den komponent som har störst betydelse för prestandan i spel! Grafikkortet kan förvisso bytas ut i de flesta fall, men tänk på att garantin kan påverkas! Andra delar som är viktiga att ta hänsyn till när du ska köpa en billig bärbar eller stationär gamingdator är bland annat: Processor, minne och lagringsenheter / lagringsutrymme. Tänk också på att välja en tillräckligt kraftfull modell för dina behov. Hellre en för snabb gaming PC än en för svag. Det lönar sig oftast i slutändan!

Givetvis erbjuder väletablerade Dustin även ett brett och prisvärt sortiment av bra och billiga datorkomponenter för dig som hellre vill bygga ihop din egen stationära gamingdator (se vårt förslag nedan) samt en stor mängd annan utrustning för gamern! Dustin grundades redan år 1984 och är idag en av Nordens ledande återförsäljare av IT-produkter! Försäljning till privatkunder sker via Dustin Home.

En stationär speldator rekommenderas till dig som vill ha maximal prestanda för pengarna, bästa möjliga spelupplevelse samt enkelt vill kunna att byta ut delar och genomföra uppgraderingar. En bärbar speldator rekommenderas till dig som i första hand prioriterar faktorer som mobilitet, utseende och låg strömförbrukning.

Om Billig Speldator / Gamingdator - Stationär

På den här sidan ger vi förslag på delar som passar bra tillsammans till en prisvärd och billig speldator (stationär) för dig som vill bygga ihop din gamingdator på egen hand alternativt låta någon bekant eller datorbutik bygga åt dig.

"Billig Speldator - Stationär" passar dig med en lite mindre plånbok men som ändå vill kunna köra de flesta PC-spel (CS GO m.fl.) på hyfsat bra grafikinställningar i Full HD-upplösning (1920x1080) i kombination med hyfsat bra flyt (cirka 60 FPS eller mer, beroende på hur krävande spelet som du tänker köra är). Du vill inte betala för några extra funktioner utan du vill endast ha bästa prestanda för pengarna. "Billig Speldator - Stationär" blir helt enkelt vad namnet antyder - En billig stationär speldator!

Eftersom priser och utbud på datorkomponenter ständigt förändras listar vi inga specifika tillverkare/modeller för de valda delarna. Tänk på att endast köpa från seriösa och välkända butiker (vi rekommenderar Dustin) och att alltid räkna in ev. fraktkostnader. För listan på seriösa butiker och mer info om vad du ska tänka på när du ska köpa respektive datorkomponent, vänligen gå till denna sajts startsida som du enklast hittar till genom att klicka på följande länk: Billiga bärbara speldatorer.

Tänk på att du även kan behöva köpa till följande tillbehör (om behov finns): Operativsystem, trådlöst nätverkskort, optisk enhet (DVD) samt kringutrustning såsom bildskärm, mus, tangentbord och högtalare/headset.

Vi strävar efter att gå igenom våra förslag på delar cirka 1-2 gånger per kvartal.
Delarna till "Billig Speldator - Stationär" blev senast uppdaterade: 2017-01-19.

Billig Speldator / Gamingdator - Stationär - Delar

Processor:
Intel Core i3 6100 3,7GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i3 7100 3,9GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i5 6500 3,2GHz / i5 6600 3,3GHz Socket 1151 Box alt.
Intel Core i5 7400 3,0GHz / i5 7500 3,4GHz / i5 7600 3,5GHz Socket 1151 Box
Pris från (ca): 1300 kr

Grafikkort:
GeForce GTX 1050 2GB alt.
GeForce GTX 1050 Ti 4GB alt.
GeForce GTX 1060 3GB/6GB
Pris från (ca): 1400 kr

Internminne:
8GB DDR3/DDR4
Pris från (ca): 500 kr

SSD:
240GB eller mer 
Pris från (ca): 800 kr

Hårddisk 3,5" (om du behöver mer lagringsutrymme):
1000GB eller mer
Pris från (ca): 500 kr

Moderkort:
Intel B150 / B250 Chipset Micro ATX Socket 1151
Pris från (ca): 700 kr

Nätaggregat:
Minst 450W med 1-2 st 6+2-pin PCIe-anslutningar (beroende på grafikkort)
Pris från (ca): 500 kr

Chassi:
Stöd för formfaktor Micro ATX - Välj efter egen smak
Pris från (ca): 500 kr

Priser & Utbud:
Om du vill undersöka utbudet och jämföra priser för delarna som ingår i denna "Billig Speldator - Stationär" föreslår vi att du antingen går in direkt till Dustins webshop (via någon av länkarna längst upp på denna sida och klicka dig sedan vidare till kategorin "datorkomponenter") alternativt på en prisjämförelsesajt som t.ex. Prisjakt. För dig som istället letar efter en färdigbyggd billig stationär eller bärbar speldator med liknande eller bättre prestanda föreslår vi att du även denna gång börjar med att ta en närmare titt på Dustins breda och prisvärda utbud (via någon av länkarna längst upp på denna sida) alternativt på MediaMarkts utbud av billiga speldatorer. För dig som vill ha möjlighet att köpa valfria delar men inte känner för att bygga ihop gamingdatorn på egen hand erbjuder datorbutiken Inet tjänsten "montering och test av dator med valfria komponenter". Vi önskar dig ett stort lycka till med ditt köp av speldator år 2017! Ha det gott och missa inte våra förslag på länkarna ovan!

Totalpris för "Billig Speldator / Gamingdator - Stationär" från ca 6 000 kr

Chassi till billig stationär speldator

Chassi till en billig stationär dator

Bilden ovan visar "Fractal Design Core 2500" som är ett gediget och prisvärt chassi med gott om utrymme som vi rekommenderar till dig som vill bygga en egen billig stationär dator för gaming. Denna modell är bland annat utrustad med 2 st 120 mm-fläktar, vilket ger ett bra förhållande mellan kylning och ljudnivå. Pris från ca 500 kr.

Länkar:

På länken nedan hittar du MediaMarkts kompletta utbud av billiga bärbara och stationära datorer för gaming:

Billig Speldator / Gamingdator senast uppdaterad: 2017